A mi etikai kódexünk

Alakítsuk ki saját etikai kódexünket! Ne hagyjuk, hogy a piac vagy a reklámok döntsenek helyettünk!

Ha tudatos fogyasztóként kezeljük a reklámok világával kapcsolatosan felmerülő kérdéseket és problémákat, akkor jóval kisebb hatást fejtenek ki ránk, s útmutatásunk mellett remélhetőleg gyerekeinkre is. Ezzel - azaz a fogyasztás átértékelésével és racionalizálásával - pedig csökkenthetjük a környezeti károkat.

 

TIPP

 

  • Döntsük el pontosan, mit is szeretnénk venni, mielőtt vásárolni indulunk! Ha nem akarunk környezetszennyező, gyermekmunkával készült, állatkísérletekkel tesztelt stb. terméket, akkor igyekezzünk úgy vásárolni, hogy mindezek a polcon maradjanak.
  • Tájékozódjunk! Civil és fogyasztóvédelmi szervezetek honlapjai, kiadványai számos olyan információval szolgálnak, melyek segítenek a kérdésben eligazodni. Olvassunk, kérdezzünk!
  • Fontos a tudatos fogyasztói magatartás. Nézzük a reklám által kínál terméket/szolgáltatást racionálisan, s józan ésszel mérlegeljük annak paramétereit.
  • Minden fogyasztónak hatalmában áll legalább egy kicsit hozzájárulni a változáshoz. A pénzünk a szavazatunk - éljünk hát ezzel a lehetőséggel, szavazzunk! Tudatos vásárló az, akinek megfelelő információja van választási lehetőségeiről, és felelősen választ ezek közül.OLVASÁSRA AJÁNLJUK

  • NO LOGO - Márkák, multik, monstrumok (AMF Kft. - Tudatos Vásárlók Egyesülete)