Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A második 50

Év: 
2007
Szám: 
Tél
Szerző: 
Szilágyi László
Szili_karpatalja_081_k

Akárhogy is számoljuk, ez az 50. számunk. 12 év alatt hordtuk össze, és önmagában egyfajta győzelemként értékeljük, hogy idáig eljutottunk. Negyedévenként összerakunk egy lapot, sőt naponta frissítjük az on-line változatot. Nem semmi ez, tudja, aki próbált hasonlót.
Nem tudom, meddig lesz KukaBúvár, lesz-e századik szám valaha, egyáltalán lesz-e még itt bármi 12 év múlva, de képzeljük el, hogy lesz.


2020-at fogunk írni. 8 milliárd ember lesz, 9 millió magyar.
Közülük 12 millió fog szépen szelektálni, ha kiterjesztjük a mostani Öko-Pannon-féle trendeket. Csak nem nagyon lesz mit. Ugyanis a kőolajból már nem eldobó csomagolásokat fognak készíteni, a fából sem csomagolópapírt, ezért minden visszaváltható lesz. Mindenki lelkesen komposztál. Sorra zárják be a városszéli hipermarketeket, mert az emberek jóízű és egészséges dolgokra vágynak. Jókedvű világ lesz, az emberek örülnek majd a napsütésnek, a hónak, a szivárványnak. Dolgoznak, mellette önkéntesen tesznek-vesznek, mondjuk a mi szervezetünknél.
És a HuMuSz delegálja a környezetvédelmi minisztert. Nem én leszek, nyugi.
De lehet, hogy másként lesz.
Az ország Európa szeméttelepe lesz, 10-15 gazember hatalmas vagyont halmoz fel a veszélyeshulladék hazai eltüntetéséből, de nem tudja mire elkölteni. Nem lehet egészséges levegőt, vizet venni, hiába a rengeteg lóvé. Csak ipari egyenkaja lesz, az is csak az ügyeskedőknek. Mindent beborít a beton és a műanyag. A szemetet nem szállítja el senki, nincs is hova. Az utcán égetik, mint 2008-ban Nápolyban. A politikai osztály szögesdrótokkal védi magát, a kamu-parlamentből csak robotkamerák tudósítanak. A HuMuSz-t már rég átkeresztelték Hamasz-nak, és illegálisan robbantgatnak az aktivisták. Úgy fogok kinézni, mint a képen.
A nem-kívánt törlendő.