Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 19 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

"Zöld számmal" az illegális hulladéklerakók ellen

  • 2005. szeptember 27.
  • humusz
lerako_1.jpg "Ingyenesen hívható "zöld számmal" veszi fel a harcot az illegális hulladéklerakókkal az egri önkormányzat - jelentette be a település polgármestere." 
"A telefonszám, amelyet információs táblákon is kihelyeznek a város külterületein, közvetlenül a mezőőri szolgálatnál található készüléket csörgeti meg - közölte Nagy Imre. Hozzátette: a kezdeményezéstől a szemetelők gyakoribb tettenérését, így az elharapódzott illegális szemétlerakás visszaszorulását várják.

Mint elmondta: az intézkedés bevezetésére azt követően került sor, hogy már augusztusban elfogyott az illegális szemétlerakók felszámolására elkülönített 2.1 millió forintos költségvetési keret.

Az összeg felhasználásával 210 tonnányi, engedély nélkül lerakott szemetet helyeztek el kommunális hulladék tárolóban. Ez azt jelenti, hogy a város, a közösség pénzéből egyre többet használ fel mások szemetének eltakarítására, ami rendkívül káros folyamat - szögezte le az önkormányzati vezető. Ugyanakkor, tapasztalataik szerint akkor képes a város hatékony szabálysértési eljárást lefolytatni az illegális szemetelőkkel szemben, ha a mezőőrök tetten érik őket - mondta Nagy Imre."

Forrás: MTI