Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vizsgálják a Penny botrányos születésnapi akcióját

  • 2009. június 18.
  • humusz
Szerző: 
admin
A Penny Market születésnapi akcióján kialakult tömeghisztéria miatt, a hatóság eljárást indított a szupermarket lánc ellen. A GVH feltételezi, hogy a cég túl kevés akciós terméket és túl rövid ideig tartott raktáron.

 

A GVH a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt eljárást indít a Penny Market Kft. ellen. Az üzletlánc 2009. júniusában, a 13. születésnapi akciója során nem szolgáltatott megfelelő ideig és mennyiségben több, az akciós újságjában hirdetett terméket.

Több üzlet esetében is felmerült, hogy az adott időszakban nem volt elég termék elérhető, így valószínűsíthető, hogy a Penny Market előre feltételezhette, hogy nehézségek lesznek az értékesítés során. A Penny Market Kft. ezzel a magatartásával valószínűsíthetően megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt.

A hatósági eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint erre 90 nap áll rendelkezésre, de az ügy bonyolultságától függően a vizsgálat két alkalommal 60-60 nappal meghosszabbítható.

 

Forrás: GVH / Tudatos Vásárló