Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újabb hulladékszigetek a főváros XI. kerületében

  • 2004. június 25.
  • humusz
Eddig a fõváros XI. kerületének három pontján mûködött hulladéksziget, ám a lakosság beérkezett javaslatai alapján 15 újabb helyen várják a színes mûanyag konténereket, ahová a papír, üveg és mûanyag hulladékokat lehet elhelyezni. [MTI]
A kerületi önkormányzat a lakosság javaslatait kérte, hogy hol kívánnak újabb konténereket elhelyezni. A beérkezett ötletek közül választotta ki az önkormányzat azt a 15 helyszínt, amely minden szempontból megfelelő. Azaz: nem zavarja a hulladéklerakók létesítése a környéken lakókat, jól megközelíthetőek és önkormányzati közterületen találhatók.

A konténereket hamarosan kihelyezik, amelyekre egyébként nagy szükség van és amelyeket hamar megszoktak és használnak is a lakók. Ezt bizonyítja, hogy a jelenlegi három hulladékszigeten nagyon hamar megtelnek a tárolók, annak ellenére hogy hetente hat alkalommal is kiürítik azokat. Gazdagréten, ahol eddig a fölös papírt 120 kis gyűjtőkonténerbe lehetett elhelyezni, változik a rend, a kisebb gyűjtőhelyek szerepét öt nagyobb, más fajtájú hulladék elhelyezésére is alkalmas konténersziget veszi át.

A 15 új hulladéksziget közül öt Gazdagréten, kettő Sasad-Sashegyen, három Lágymányoson, négy Kelenföldön, egy Kelenvölgyben, egy pedig Kőérberken lesz.

*Forrás:* MTI