Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

TISZTÍTSUK MEG KÖRNYEZETÜNKET, AZ UTAK MENTÉT A SZEMÉTTŐL!

  • 2004. április 15.
  • humusz
2004. április 10. - 2004. május 1.

A HUMUSZ által meghirdetett "TÁJSEBÉSZET - kampány az illegális hulladéklerakók feltérképezésére és felszámolására" elnevezésű országos mozgalomban már 3 éve részt vevő SÖJTÖRI DEÁK FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA TANULÓI ÉS PEDAGÓGUSAI felhívással fordulnak az ország valamennyi iskolájához: TISZTÍTSUK MEG KÖRNYEZETÜNKET, AZ UTAK MENTÉT A SZEMÉTTŐL! Iskolánk a Zala megyei Állami Közútkezelő KHT-val összefogva már 3. éve szervez akciókat a települést övező utak mentén a szemét összegyűjtésére.

Ebben az évben a "TÁJSEBÉSZETI" megmozdulásunkat a Válicka Völgye Kistérség valamennyi iskolájában megszerveztük közel 600 tanuló, 80 pedagógus részvételével, a REFLEX és a "Vasvirág" Oktatóközpont segítségével. Felhívjuk az intézményeket, az iskolákat, civil szervezeteket, hogy csatlakozzanak az akciónkhoz. Vegyék fel a kapcsolatot a területileg illetékes közútkezelő szervekkel, önkormányzatokkal, s minden egyéb segítőkkel!

Tisztítsák meg a településük környékén lévő közutakat!

Javasoljuk, hogy a szemétgyűjtő akcióra 2004. május 1- ig kerüljön sor. Köszönettel vesszük, ha a munkájukról értesítenek, képes beszámolót küldenek a címünkre: Deák Ferenc Általános Iskola, Söjtör, Deák F. u. l4O. Telefon: 92/569-002, [email protected]

Az akcióban résztvevő iskolák között jutalmat sorsolunk ki. A felmerülő kérdésekre telefonon vagy írásban szívesen válaszolunk. Jókedvű és sikeres "tájsebészkedést" kívánunk!