Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Tesco ellenőrizte guargumit tartalmazó termékeit

  • 2007. augusztus 08.
  • humusz

Tisztelt Hulladék Munkaszövetség!

 

A Tesco Global Zrt. nevében köszönöm, hogy Önök is foglalkoznak a vásárlóinkat is érdeklő E-412-es adalékanyagot tartalmazó élelmiszerek felsorolásával és a tájékoztatással. Minőségellenőrzési osztályunk az elmúlt napokban tájékoztatta a beszállítókat és a gyártókat az E-412-es (guar gumi) adalékanyaggal kapcsolatos problémákról. Egyúttal sürgős tájékoztatást kértünk tőlük, hogy használtak-e a www.oevi.hu hivatalos honlapon felsorolt listán szereplő indiai eredetű E-412-es adalékanyagból. Ennek alapján az Önök honlapján szereplő tételeket is összevetettük a mi ellenőrzéseink eredményeivel. Mivel a Tesco számára a vásárlók biztonsága elsőrendű fontosságú, kérem, hogy az alábbi lista alapján tegyék közzé, hogy a felsorolt élelmiszereket mi is ellenőriztük és azok továbbra is biztonságosan fogyaszthatók.

  • TESCO - Amerikai tonhal saláta (forg.: TESCO- Global Árúházak Zrt., Budaõrs) - tévedés lehet, ilyen termékünk jelenleg nincs.
  • TESCO - Baromfi párizsi" (Orosháza Finom Szárnyas Különlegességek Rt.) - tartalmaz E-412-t, nem a megadott LOTok, bejelentkezett a cég.
  • TESCO „Király" májas (gazdaságos - tömlõs) (forg: TESCO-Global Áruházak Zrt., Budaõrs) tartalmaz E-412-t, a cég nyilatkozata szerint nem a megadott LOTok.
  • TESCO - Libamájas (HUNGERIT Rt.) - tartalmaz E-412-t, nem a megadott LOTok, bejelentkezett, vizsgálatok elindítva.
  • TESCO - Párizsi (FALCOTRADE Húsipari Rt., Gyöngyös) - ilyen termékünk nincs, a cég már megszűnt.
  • TESCO - Sertésvirsli (vákumcsomagolt) (forg: TESCO-Global Áruházak Rt., Budaõrs) - Mecom Szlovákia - tartalmaz E-412-t, a cég nyilatkozata szerint nem a megadott LOTok.
  • TESCO Vagdalt húskonzerv (gazdaságos) (Szegedi Paprika Zrt, Szeged) - van E-412, nem a megadott LOTok, bejelentkezett.
  • TESCO - Csíkos kalács" (Ceres Sütõipari Zrt, Gyõr) - kalácsfényben volt, nem a megadott LOT számokból, más adalékanyagra váltottak.
  • TESCO - Fonott kalács (Ceres Sütõipari Zrt, Gyõr) - kalácsfényben volt, nem a megadott LOT számokból, más adalékanyagra váltottak.
  • TESCO gazdaságos - kakaós-puncs ízû tejes jégkrém ( KIWI-CO Rt., Budapest) - nincs ilyen termékünk, már nem szállít a cég.
  • TESCO Prémium Summer Night - Vanília ízesítésû 2,24% (V/V.) alkoholtartalmú, tejes gyümölcsjégkrém mazsolával, naranccsal ( KIWI-CO Rt. Budapest) - nincs ilyen termékünk, már nem szállít a cég.

 

Magyarázat:   
LOT - szállítási tételszám (ennek alapján azonosíthatóak a kifogásolt E-412 tételek)
SM - saját márka, azaz Tesco Value, Tesco Standard vagy Tesco Finest saját fejlesztésű termékek

 

Mivel az E-412-es adalékanyaggal kapcsolatban az elmúlt napokban a magyar sajtóban nagyon sok félreérthető információ és kijelentés hangzott el kérem, hogy legyenek segítségemre a vásárlók korrekt tájékoztatásában. Ezért kérem, hogy mellékelt levelünk alapján a felsorolt Tesco termékeket vagy töröljék a listáról, hiszen ezek a termékek ellenőrzöttek és biztonságosak vagy tegyék hozzáférhetővé levelünket a HuMuSz honlapján!

Baráti üdvözlettel:  Hardy Mihály, kommunikációs igazgató, Tesco Global Zrt.