Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 19 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Takarítás a Tétényi-fennsíkon

  • 2005. május 02.
  • humusz
A Zöld Jövõ Környezetvédelmi Egyesület sikeres takarítási akciót szervezett a Tétényi-fennsíkon

Sikeres volt az április 30.-i Tétényi fennsík takarítási akció, közel 30 gyerek és tanárnők jöttek a Baross Gábor telepi iskolából, helyi önkéntesekkel, és a Soproni egyetem természetvédelmi mérnöki hallgatójával erősítve, és ott volt a Fitoland csapata is, egy kis homlokrakodóval. A Kamaraerdei úton a középső sorompónál takarítottunk, sajnos az utóbbi hónapokban bejuthattak a sorompó ellenére, és több m3 szemét volt benn a gumiraktár előterében és mellette, és a szokásos szétszórások a sáncok mögött. Teljes munkát végeztük, mindent kihordtunk, és összeszedtünk, a gyereknek és a Fitoland nak, és Friedmann Karcsinak hála, majd 20 m3 szemét, majd 50 nagyzsák, és darabos lom, bútorok, wc csésze, kommunális szemét, sitt, minden ami szem szájnak ingere. Hatalmas kupacban ott áll a sánc mellett, a Főkefe megígérte, hogy elviszi, meglátjuk.

A gumiraktáron belül nagy a visszaesés, a korábbi konszolidált cigányokat leszakadt csövesek váltották fel, teljes a lepusztulás, szemétbehordás, autóbontás nyomai. Azt tervezzük, hogy a sorompón belül le is sáncoljuk az egészet, és majd sikoltozik a tulaj, ha még létezik. Írunk a rendőrkapitánynak is autóbontás ügyben, meg jegyző úrnak, hátha megtalálta a jogszabályok gyűjteményét azóta, már a tulajdonosok kötelezettségei rovatot.

Tervezzük a túloldali bejáró út a táblával szemben, ahol a múlt heti Föld napi fővárosi ünnepség volt, lezárását, a XI. kerületi polgármesternek írunk, és a helyi üdülőtulajdonosoknak, talán menni fog.

Utána kellemes meglepetésként minden gyerek és tanárnő kapott egy-egy cserép kis virágot a Fitolandban anyák napjára meg amúgy is. (ennyi reklámot még egy cég is megérdemel, amelyik ilyen mértékben segíti a helyi környezetvédelmet.

Folytatás 14.-én délelőtt élőhelyrekonstrukciós programmal – cserje és tájidegen fajok ritkítása -.

Mészáros Péter

www.zoldjovo.hu