Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tájsebészet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

  • 2004. május 21.
  • humusz
Helyzetjelentés a keleti végekről: Tájsebészet, Kerekasztal, környezeti nevelés.
Az E-misszió Egyesülethez eddig 5 tájsebészet pályázat érkezett be, de ennél többen dolgoztak a megyében környezetük szebbé tételén.

A Hulladékgazdálkodási Kerekasztal 2004. május 27-én ül össze újból, amikor is értékelni fogjuk a "Nem bántja a szemét?!" kampányunk eredményeit, tanulságait, a kampány során felmerült problémákra igyekszünk megoldást találni, valamint meghatározzuk a további együttműködés lehetőségeit és gyakorlati lépéseit az illegális hulladéklerakás problémájának orvoslásában.

Volt egy felszámolásunk május 19-én délután, lakossági segítséggel. Jövő héten május 25-én lesz újabb felszámolási akció, egy középiskolás osztály jelentkezett, hogy még a tanév vége előtt szívesen segítenének valamely szennyezett terület megtisztításában. (Az akciókról részletesebben és fotók: www.e-misszio.hu (aktuális rovat).

Nagyon sok előadást tartottunk az utóbbi időben hulladékos témában iskolákban, művelődési házakban, egyetemen Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében is, valamint tanár továbbképzést Nyíregyházán, Debrecenben és Berettyóújfaluban.

2004. június 3-án tartjuk a városban a Környezetvédelmi Világnapot a Kossuth téren. Kiállítás, előadások, utcaszínház szerepelnek a programban illetve meghívjuk majd a nyertes tájsebészkedőket és megtartjuk az ünnepélyes díjkiosztót, összekötve a "Nem bántja a szemét?!" kampány eredményeinek bemutatásával a nagyközönség felé.

Hamarosan küldünk részletes programot is.

Csige Anikó (E-misszió)