Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tájsebészet kampányzáró június 8-án

  • 2004. június 02.
  • humusz
Szeretettel meghívunk mindenkit a HuMuSz Tájsebészet programjának országos díjátadó ünnepségére és sajtótájékoztatóra. A rendezvényen ismertetjük a Tájsebészet program eredményeit és jelentõségét, valamint elindítjuk a HuMuSz és az Öko-Pack Kht. az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében indított közös programját.
A záróünnepségen részt vesz Dr. Persányi Miklós Környezetvédelmi és Vízügyi Miniszter, a Tájsebészet program fővédnöke is.

időpont: június 8., kedd 12.30
helyszín: HuMuSz Ház, XI. ker., Saru u. 11.

Programunk:
11.00-11.45: a vendégek érkezése
11.45-12.15: Budapest-Pest megyei díjátadás
12.30-13.30: országos díjátadás és sajtótájékoztató

A fődíj egy fából készült játszótér.

A díjakat átadja és a sajtótájékoztatót tartja
* Dr. Persányi Miklós Környezetvédelmi és Vízügyi Miniszter,
* Hartay Mihály, az Öko-Pack Kht. ügyvezetője és
* Szilágyi László a Hulladék Munkaszövetség elnöke.

Eredmények

A Hulladék Munkaszövetség 2001. április 22.-én hirdette meg első ízben Tájsebészet elnevezéssel országos programját az illegális hulladéklerakás okozta környezetvédelmi és társadalmi problémák kezelése érdekében. Véleményünk szerint a társadalom minden szintjének össze kellene fognia ahhoz, hogy a hatalmas mennyiségű, illegálisan felhalmozott hulladékot ártalmatlanítsuk, és megakadályozzuk az újabb lerakók keletkezését.

Ennek érdekében a HuMuSz évről évre országos pályázatot hirdet iskolai csoportok, helyi közösségek, civil szervezetek számára, arra buzdítva őket, hogy mérjék fel környezetük illegális hulladéklerakói, majd társadalmi összefogással minél többet számoljanak is fel azokból.

A Tájsebészet program idei kiírásában 173 csoport dolgozott országszerte, összesen 969 illegális hulladéklerakó adatait felvéve, amelyek közül 457 került felszámolásra. Környezetvédelmi területen hasonlóan nagy tömegeket megmozgató, a köztisztasági kultúránkat előtérbe helyező megmozdulásra a magyar zöld mozgalom történetében még nem volt példa!

Az Öko-pack Kht. alapítói és patnerei számos településen vállalják a felderített lerakók felszámolását. Ennek érdekében az eredményes tájsebész csoportok között meghívásos pályázatot írunk ki.

További információ: Privigyei Csaba, HuMuSz Ház, tel.: 386-26-48; mobil: 70/563-97-29.