Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 19 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tájsebészet kampányindító a HuMuSz Házban

  • 2005. február 10.
  • humusz
A Tájsebészet program kampányindító sajtótájékoztatóját 2005. február 15.-én, 12.00 órától tartjuk a HuMuSz Házban. Vendégünk lesz a program fõvédnõke, Dr. Persányi Miklós Környezetvédelmi és Vízügyi Miniszter.
Meghívó

A Hulladék Munkaszövetség 2001 április 22.-én hirdette meg első ízben Tájsebészet elnevezéssel országos programját az illegális hulladéklerakók és az illegális hulladéklerakás okozta környezetvédelmi és társadalmi problémák kezelése érdekében.
Ennek során a HUMUSZ évről évre országos pályázatot hirdet iskolai csoportok, helyi közösségek, civil szervezetek számára, arra buzdítva őket, hogy mérjék fel környezetük illegális hulladéklerakói, majd társadalmi összefogással minél többet számoljanak is fel azokból.
A Tájsebészet eddigi 3 kiírása alatt 509 társadalmi és iskolai csoport dolgozott az országban, 2747 illegális hulladéklerakót térképezve fel. A felszámolt lerakók aránya évről évre nőtt, 2004-ben 47%-ot elérve.
A program 2005-ös kiírásának nyitó ünnepségére és az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatóra ezúton is tisztelettel meghívjuk, és kérjük, hogy tudósítsanak az eseményről!
Az eseményen részt vesz Dr. Persányi Miklós Környezetvédelmi és Vízügyi Miniszter Úr, a Tájsebészet program fővédnöke is.

Sajtótájékoztatónk időpontja és helyszíne: 2005. február 15., kedd, 12.00 HuMuSz Ház, XI. ker., Saru u. 11.

Sajtótájékoztatónkon ismertetjük a Tájsebészet program eredményeit és jelentőségét, majd Dr. Persányi Miklós Környezetvédelmi és Vízügyi Miniszter Úr megnyitja a Tájsebészet kampányt, végül bemutatjuk a 2004-ben győztes mosonszentmiklósi Határbarátok (Győr-Moson-Sopron) csapatát.

További információ: Privigyei Csaba, HuMuSz Ház, tel.: 386-26-48; mobil: 20-224-91-12
Hulladék Munkaszövetség