Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sikeres volt az Ökoteregetés

  • 2009. április 29.
  • humusz
Szerző: 
admin
Az Ökoteregetés egy nagy-nagy ruha-cserebere a Gödör Klub előtti parkban, ahová elvihetjük a szekrény mélyén árválkodó megunt, kihízott, vagy sohasem bevált ruhadarabjainkat, hogy találjunk helyettük pár tényleg nekünk való darabot.

 

Ez a gondolat fogant meg tavaly a szervezők, Fekete Angelika és Csetényi Lilla fejében, és idén már másodszor rendezték meg a partit. A teregetésnek híre ment, most legalább ötször annyi ruha gyűlt össze, mint tavaly, volt, aki azóta rakosgatta félre a darabokat, készülve az idei alkalomra. Bár elsősorban a sok ruhát vásárló fiatal réteget igyekeztek megszólítani, az idén már többféle korosztály és stílus is képviseltette magát.

öko teregetés
öko teregetés

 

A ruha cserebere mögött meghúzódó öko-gondolatra a fákra kiteregetett gyönyörű színekben pompázó ruhaszivárvány hívta fel a figyelmet. A gyapot termesztés, a ruhagyártási folyamat, a festékek és kezelőanyagok, a sokszor fél világon át utaztatott ruhák jelentős környezeti terheléssel járnak, és ez azt jelenti, nekünk, vásárlóknak van felelősségünk e területen is. A divat nagyon gyorsan változik, a tizenévesek is gyakran váltanak stílust, tehát akár minden szezonban „muszáj” lecserélni a teljes ruhatárat, hívja fel a figyelmet napjaink egyik trendjére Fekete Angelika. Ehelyett miért ne cserélhetnénk, hiszen ezzel meghosszabbítjuk a ruhák élettartamát és kevesebbet vásárolunk.

Azokra is gondoltak a szervezők, akiknek nem az a fő gondjuk, nehogy túlzásba vigyék a vásárlást. Két kiszemelt kerület, a IX. és a VIII. családsegítőibe juttatják el a megmaradt ruhákat, az ottani nehéz helyzetű családok számára. Hátha épp egy szép darab segít bejutni egy munkahelyre…

Kép: Hartl Nagy Tamás

 

Barna Györgyi 

 

 

Forrás: Greenfo