Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

19. Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajz Pályázat

  • 2009. november 03.
  • beus
Útjára indult a 19. Bayer- UNEP Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermek Rajzpályázat, melynek idei témája "A Föld élővilágának sokszínűsége". A pályázatokat 2010. április 15-ig lehet benyújtani.

 

Az ENSZ 2010-et a Biodiverzitás évének nyilvánította, éppen ezért a Bayer és a UNEP a Nemzetközi Gyermek Rajzpályázattal is szeretné kiemelni a téma fontosságát.

A világ minden országából szeretettel várják a pályázatokat, melyeken a gyermekek rajzaikkal fejezik ki gondolataikat a Föld természeti gazdagságát illetően. Mivel a növény-és állatvilág sokszínűségét veszély fenyegeti, a megóvásához szükséges lépések átgondolása esszenciális fontosságú.

A korhatár mellett (2010. június 5-éig 6-14 életévét betöltött gyermekek nevezhetnek) egy másik fontos kritérium, hogy a benyújtott rajz mindenképpen kifejezetten erre a pályázatra készüljön, és más rajzpályázatra ne nyújtsák be. A rajz hátoldalán olvashatóan szerepelnie kell a következőknek: gyermek vezetékneve és keresztneve, életkora (év, hónap, nap), lakcíme, telefonszáma és e-mail címe is, amennyiben lehetőség van rá. A használt rajzeszközre vonatkozóan nincsenek korlátozások; a gyermekek bátran használhatnak vízfestéket, színes ceruzákat vagy akár zsírkrétát is. A rajzokat A4-es (21 x 29,7 cm) vagy A3-as (29.7 x 42 cm) formában lehet beadni.


A rajzok nem ábrázolhatnak konkrét személyt, intézményt és nem szerepelhetnek rajta márkanevek, feliratok vagy leírás. Egy pályázónak lehetősége van akár több pályázatot is benyújtani.

A pályamunkákat a UNEP európai regionális központjába kell benyújtani:

United Nations Environment Programme (UNEP)
Regional Office for Europe
International Environment House
11-13 Chemin des Anémones
1219 Châtelaine-Genf
Switzerland

A nyertesek részt vehetnek a UNEP és a Bayer által minden évben megrendezett nemzetközi környezetvédelmi gyermek-konferencián, ezen kívül értékes pénznyereményekkel is jutalmazzák őket!

További információ és részvételi feltételek:

www.bayerhungaria.hu/gyermekrajzpalyazat weboldalon a pályázati kiírás menüpont alatt illetve a www.unep.org/tunza/children és a www.unep.bayer.com weboldalakon.