Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sajtótájékoztató a mobiltelefonok akkumulátorainak ügyében

  • 2004. február 16.
  • humusz
2004. február 16-án, 14.00 órakor sajtótájékoztatót tart a HuMuSz és a KÖT hálózat, melyre Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Helyszín: Levegő Munkacsoport, Budapest, Károly krt. 3/a, III.em./2.
Becslések szerint Magyarországon évente egymillió mobiltelefont cserélnek, amivel évi kb. 70 tonna akkumulátor (veszélyes hulladék) sorsa válik bizonytalanná.

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata és a Hulladék Munkaszövetség az elmúlt hónapban reprezentatív felmérést készített arról, hogy a gyártók és forgalmazók eleget tesznek-e az akkumulátorhulladékok visszagyűjtésére és kezelésére vonatkozó kötelezettségüknek a 9/2001. (IV.9) KöM sz. rendeletben előírtak szerint.

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata által koordinált felmérés célja az volt, hogy valós képet kapjunk arról, hogy a gyártók és forgalmazók hány százaléka ismeri a hivatkozott jogszabályt, és tudatában vannak-e kötelezettségeiknek.

A felmérés eredményeit Kalas György (Hulladék Munkaszövetség) és Horváth Zoltán (Esztergomi Környezetkultúra Egyesület) fogják ismertetni. F. Nagy Zsuzsanna, a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának elnöke pedig bemutatja a Hálózat tevékenységét és céljait.

Amennyiben nem tudnak részt venni a sajtótájékoztatón, kérésükre elküldjük a sajtóanyagot (részletes kimutatásokkal, diagramokkal) Önöknek.

Bővebb felvilágosítás:
Szabó Krisztina ? Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata ? koordinátor
Tel: 30/911-2080