Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Oktatási hálózat az MME-ben

  • 2009. november 25.
  • beus

Az MME környezeti nevelői 2009 tavaszán életre hívták az MME új csoportját: az Oktatási hálózatot. Az Oktatási hálózat célja, hogy a hivatásszerűen űzött nevelői munka tapasztalatait, egymás munkájának megismerését, ötleteket, oktatási anyagokat és eszközöket osszanak meg egymás között.

 

A november elején tartott második találkozó témája a Madarász ovi foglalkozások tematikájának aktualizálása lett. Az elmúlt idő tapasztalatai szerint a szakmai közösségnek a prioritásai között szerepel a Madarász ovi a Madarász suli programok meghatározása, „újratervezése” - válaszolva a közösségi (szülői, pedagógusi) igényekre. Ezek a programok végig kísérik a tanévet, rendszeresek és az élmény alapú oktatást tartják szem előtt a korosztályi sajátosságokra építve.

Megszülettek az adott korosztálynak szóló oktatócsomag elemei és az óvodai foglalkozások közös tematikája. A ötletek egy már része rövid időn belül megvalósítható, így egységes, és helyi igényekre is választ adó foglalkozások alakíthatóak ki, megfelelve egy közös tematikának, ami évről évre építve növeli a foglalkozásokon részt vevő gyerekek és pedagógusok tudását.

A cél nem csak az igény felkeltése és a „tananyag” átadása, hanem olyan programok és ötletek átadása, amivel az év más napjain is tevékenykedhetnek a csoportok, legyen szó odúépítésről, madáretetésről vagy saját madármegfigyelő túrákról.

Részletek az MME honlapján olvashatók.