Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megújuló erdei iskola

  • 2009. december 22.
  • beus

A HuMuSz tagszervezetként is tevékenykedő E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület 63 millió forintos KEOP-támogatásból kívánja megvalósítani az 1996 óta Márokpapiban működő Csiperke Erdei Iskolájának felújítását, bővítését és az oktatási eszközök fejlesztését. A tábor szeretettel várja az érdeklődőket 2010 tavaszától.

 

 

Az Oktatási Minisztérium által minősített erdei iskolai programot tanévenként több száz tanuló veszi igénybe az ország minden tájáról. Az erdei iskola épülete a felújítás és akadálymentesítés mellett egy oktatóteremmel, mozgássérültek számára újonnan kialakított mosdóval és szertárrészekkel bővül a pályázati támogatásnak köszönhetően.

A környezettudatos fejlesztés révén az épületegyüttes energiaellátását a hagyományos rendszerek visszaszorításával napkollektorok és napelemek fogják segíteni.

A pályázat segítségével az erdei iskola meteorológiai állomással, távcsövekkel, multimédiás mikroszkópokkal, csillagászati távcsővel és számos kísérleti és kutató felszereléssel, oktatási segédanyagokkal, bútorokkal fejleszti terepi és beltéri eszköztárát.

A beszerzésre került 35 kerékpár révén a csoportok a gyalogosan megközelíthető természeti értékek mellett a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet távolabbi pontjaival is megismerkedhetnek.

A terepi kutatóeszközöket és a kerékpárokat már használhatják a tavasszal érkező erdei iskolás csoportjaink, az épület bővítésének befejezésére 2010 nyarán kerül sor.

A fejlesztés révén a Csiperke Erdei Iskola és Tábor egész éves nyitva tartásával és a gazdag eszközparkkal még hatékonyabban tudja szolgálni a felnövekvő generáció környezettudatos szemléletformálását.

UGRÁS az ajánlott programokra, árakra és további információkra.