Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyíregyházi hírek

  • 2004. március 30.
  • humusz
Híradás az E-misszió háza tájáról hulladék ügyben.
Sikerült végre olyan szintű együttműködést kialakítanunk a Városüzemeltetéssel, Polgármesteri Hivatallal, FETIKÖFE-vel, hogy egy intenzív kéthónapos illegális lerakó felszámolási programot indítunk. A héten csütörtökön lesz a következő kerekasztal megbeszélésünk, aminek az első részében leegyeztetjük az akcióterv részleteit és utána egy sajtótájékoztatót tartunk, ahol már arról megy a híradás, hol, mikor tervezünk felszámolást, hová várunk segítő kezeket, mikor tartunk veszélyes hulladék gyűjtést, egyéb fontos információkat a hulladék legális elhelyezésének lehetőségeiről és remélhetőleg a jegyző úr kifejezi majd azirányú elhatározását, hogy szigorítja illegális lerakás ügyben a hatósági intézkedést.

Március 29-én a külterületi képviselőknek tartunk egy tájékoztatót Március 30-án a Nagyszállási úton számolunk fel gépi erővel egy lerakót. Április 2-án Sóstóhegyen lesz felszámolás: a Kht. gépekkel, az ottani általános iskolások kézi erővel és egy ottani földtulajdonos is jelezte, hogy szívesen segít, vannak gépei is hozzá. Április 2. hetében Egyesületünk akar egy példaértékű felszámolást kivitelezni. Április 3. hetére éppen most jelentkezett egy iskola, lehet, hogy a Tavaszi Nagytakarítás napját, 17-ét célozzuk meg velük. A terv az, hogy minden héten egy lerakót (vagy többet)ilyen módon, a Kht segítségével és egy-egy iskola, társadalmi szervezet vagy lelkes önkéntesek közreműködésével felszámolunk. Természetesen a Tájsebészettel együtt fut a program, a jelentkezőket ily módon bevonjuk illetve célirányosan, a felszámolásra kijelölt lerakók környezetében lakókat, ott működő civileket vagy iskolákat keressük meg, hogy segítsenek.

Természetesen intenzív médiajelenlét kapcsolódik a programokhoz, a Kelet-Magyarországban, a Nyíregyházi-Naplóban és a Városi TV-ben rendszeres rovat foglalkozik majd az aktualitásokkal, a Tipp újságban pedig gyerekeknek indítunk kvíz-sorozatot.

Egységesítettük az adatlapot, ezentúl azt fogják használni lerakó bejelentéseb a város valamennyi intézményében, egységesen. Alapja a Tájsebészet adatlap, kicsi módosítással.

Csige Anikó