Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem bántja a szemét?!

  • 2004. április 28.
  • humusz
Beszámoló a nyíregyházi E-misszió Egyesület Föld Napi rendezvényeiről

A múlt héten az idő nem kedvezett a szemétszedésnek, a Föld Napján viszont semmi nem akadályozhatta meg, hogy az Állatbarát Alapítvány által bejelentett, Csatorna utcai illegális hulladéklerakót felszámoljuk.

Megint lelkes segítő csapatot találtunk. Az ÉVISZ-ből egy egész osztály jött el megtisztítani a területet két pedagógus kíséretében, s csatlakoztak hozzájuk a Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola diákjai is.

A tanulók és tanáraik igen komoly munkát végeztek, a Városüzemeltetési Kht. munkatársának háromszor kellett fordulnia púposra töltött konténerekkel. Kb. 20 köbméter szemét gyűlt össze.

A hulladék összetételéből egyértelmű volt, hogy két vállalkozó hordja ide rendszeresen a szemetét, az egyik zöldséges (zöldség, gyümölcs maradékok, ládák), a másik autószerelő vagy karosszériás (autógumi, karosszéria-darabok, autóalkatrészek).

A diákok a munka végeztével az Állatbarát Alapítvány telephelyére látogattak ki és barátkoztak a kutyusokkal.

Még ugyanezen nap délutánján újabb akcióra került sor.

A Start Rehabilitációs Vállalat keresett meg bennünket felajánlva, hogy a számukra kedves és védeni kívánt Domusz mögötti kiserdőt kitakarítják. A Start 34 dolgozója jött ki a helyszínre. Első ránézésre úgy tűnt, elszórva van csak szemét, aztán kiderült, hogy a park jótékonyan takaró füve 2,5-3 köbméternyi szemetet rejt.

Nagydoboson is volt egy szemétszedési akció, a helyi általános iskola és polgármesteri hivatal együtt koordinálta.

Baktalórántházán szintén az általános iskola szervezésében szedték a szemetet a helybeliek, más Föld Napi rendezvényekkel összekötve.