Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mit tegyek öreg számítógépemmel...?

  • 2004. július 15.
  • humusz
Sokan kérdezitek ezt tőlünk. Eddig csak speciálisan ezzel foglalkozó bontókat tudtunk ajánlani, de egy nemrég alakult civil kezdeményezés egészen új utat mutat. "Ne dobd el, másnak még hasznos lehet!" hirdetik az önszorgalomból összeállt informatikusok. A cikkben rövid bemutatkozásukat olvashatjátok.
Szervusztok!

Mi a HWSW fórum karitatív topikjának csapata vagyunk. Társaságunk az interneten szerveződött azzal a céllal, hogy a mások által már használhatatlannak, feleslegesnek minősített számítógépeket és számítógépalkatrészeket díjmentesen az erre rászorulókhoz juttassuk. Kis csapatunk eddig több mint hatvan komplett gépet adott át az ország területén.

Hogy pontosan mivel is foglalkozunk? A felajánlóktól összegyűjtjük az alkatrészeket, azokat teszteljük, szükség és lehetőség szerint megjavítjuk. A jó alkatrészekből komplett gépeket állítunk össze, a használhatatlanokat pedig veszélyes hulladékok feldolgozásával foglalkozó telepekre továbbítjuk. A rászorulók becserkészésében és egyes alkatrészek beszerzésében segítséget kapunk önkormányzatoktól, családsegítőktől és a honlapunkat olvasóktól is.

Talán felmerül Bennetek a kérdés, hogy kapcsolódik mindez a környezetvédelemhez. Társaságunk filozófiája, hogy minden hasznosíthatót a lehető legtovább kell használni. Így kevesebb jut a szemétbe, és olyanok is számítógéphez jutnak, akik ezt más módon nem engedhetnék meg maguknak. Mivel az elektronikai alkatrészek veszélyes hulladéknak minősülnek, a felhasználhatatlan alkatrészeket, amik másképp a kukába kerülnének, mi az ezek feldolgozására szolgáló telepekre továbbítjuk.

Mindenkit arra biztatnánk, hogy saját környezetében hozzon létre hasonló mozgalmat, vagy bárkit szívesen látunk kis csapatunkban. Ha úgy gondolod, hogy tudsz nekünk segíteni akár az adománygyűjtésben, szerelésben, szállításban, vagy ötleteid vannak a dologgal kapcsolatban, vagy egyszerűen csak érdekel Téged a téma, látogass el honlapunkra vagy a HWSW fórumára.

Honlap: http://www.felajanlasok.hu/index.php

Fórum: http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=50795

A HWSW segítő csapata