Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megszűnik a Környezeti Nevelési és Kommunikációs Programiroda

  • 2005. december 07.
  • humusz

erdei_iskola_prg.jpgEnnyi a környezeti neveléssel kapcsolatos állami szerepvállalásnak. Érthetõ a miniszterelnök tavaszi beszéde, amelyben "környezetipart" és "egészségipart" ígér - az oktatást, nevelést, szemléletformálást csinálják a civilek tovább, egyre csökkenõ forrásokkal.

"A környezetvédelmi tárca prioritásai között az elmúlt években folyamatosan csökkent a környezetvédelmi oktatás-nevelés jelentõsége s ezzel együtt finanszírozása. A látszat fenntartását célzó kommunikáción túl más tárcák sem támogatják anyagilag ezeket a tevékenységeket." - olvastuk a Greenfo cikkében.

Ez nyilván szervesen összefügg azzal, hogy a rendszerváltás utáni kormányok prioritási sorrendjében is leghátul lelhetjük a környezetvédelmet. Közben rendszeresen kapjuk a ciánadagokat és árvizeket, nő a kommunális hulladék, gyermekeink toxikus anyagokkal vérükben születnek, egyre többen panaszkodnak zajterhelésre, egyre több a kocsi, a repülő miközben leépül a vasút, minden héten problémák vannak az élelmiszereinkkel, egyre több energiát fogyasztunk. Állítólag javul az életszínvonal, bár egyre több a stressz . a szennyezéssel összefüggő megbetegedés, egyre többünknek kell rendszeresen pszichológushoz járni.