Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyar cég a német szemétimport mögött?

  • 2006. december 15.
  • humusz
"A kunbajai Szinkron 99 Kft. ellen is nyomoznak a rendõrök a németországi szemétimport ügyében. Lapunk információi szerint hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indult eljárás a cég ellen." - írja a Dunántúli Napló Online.

 

A vállalkozás telephelyén több köbméternyi bálázott szemetet találtak hétfőn a rendőrök. A hulladék egy részét a kft. zöldlistás hulladékként importálta. Ehhez környezetvédelmi engedély nem kell, csak bejelentés, ám a cég ennek a kötelezettségnek sem tett eleget. Az is kiderült: a hulladék nem zöld-, hanem sárgalistás, amelynek importálásához már engedély kellene. A cégnyilvántartás szerint a kft. ügyvezetője a helyi polgármester felesége, Halász Istvánné. A tagok között pedig ott találni a polgármester előző, valamint jelenlegi házasságában született fiát és lányát is. A férj, az egykor olajügyletekben megbukott Halász István cáfolta csütörtökön, hogy bármi köze lenne a Szinkron 99 Kft.-hez. A szemétügy kiskunmajsai gyanúsítottja ugyanakkor azt állítja, személyesen Halásszal tárgyalt a bálák Kiskunmajsán történő elhelyezéséről.

Mivel a megye több településén is találtak már Németországból származó importszemetet, a nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vette át. A Kecskeméti Városi Ügyészség fokozott felügyelete mellett keresik azokat, akik a több ezer tonnányi szeméthegyet Magyarországra hozták.

 

 

Forrás: Dunántúli Napló Online