Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

"Hozd vissza Sam!"

  • 2006. június 06.
  • humusz
A Környezetvédelmi Világnap alkalmából 10 partnervárosában népszerûsíti a szelektív hulladékgyûjtést az ÖKO-Pannon Kht. minden településen a helyi szolgáltatóval közösen szervezett "Hozd vissza, Sam!" elnevezésû akció keretében június 6-én minden lakos, aki a város kijelölt szelektív gyûjtõszigetét használja, jelképes ajándékot kap jutalmul.

 

A Környezetvédelmi Világnap kapcsán idén az ÖKO-Pannon Kht. egy gyűjtőszigeten zajló hulladékcsere akcióval szeretne rámutatni a lakossági szelektív hulladékgyűjtés és a hasznosítás fontosságára. Az akció célja, hogy a lakosok megismerjék és megkedveljék a gyűjtőszigetek segítségével történő szelektív hulladékgyűjtést, és a jövőben minél több csomagolási hulladékot juttassanak vissza a körforgásba. Azok a lakosok, akik aznap a helyi közszolgáltató által kijelölt gyűjtőszigetet használják, és ott hulladékot helyeznek el szelektíven, jutalmat kapnak szorgalmukért és környezetvédelemből jeles magaviseletükért.

Ezen a napon a papírért újrapapírból készült jegyzettömböt, a gyerekek kifestőt, színes ceruzát, a műanyagért praktikus bevásárló vászontáskát, az üvegért üveg mécsestartót, az alumínium italdobozért pedig nyakba akasztható telefontartót kapnak cserébe a gyűjtőszigetet használók.

Az akció 2005. június 6-én reggel 10-től délután 5-ig tart az ország 10 városában (Sátoraljaújhely, Orosháza, Szombathely, Százhalombatta, Gyula, Hatvan, Ajka, Jászberény, Sopron, Makó, - 2006. június 6.).

Az ÖKO-Pannon Kht., az első magyarországi csomagolási hulladékhasznosítást koordináló közhasznú szervezet. A szervezetet 2003-ban a csomagolt termékek kibocsátói, valamint a csomagolóanyag és eszközgyártók a Hulladékgazdálkodási törvényben foglalt hasznosítási kötelezettségeik együttes teljesítésére hoztak létre. A kht. többek között a szelektív hulladékgyűjtésbe bekapcsolt, immáron 27 város, illetve régió felnőtt és gyermek lakosságának oktatásával igyekszik elérni azt, hogy a már kiépített szelektív hulladékgyűjtési rendszerek használatának hatékonysága, vagyis a visszagyűjtött csomagolási hulladékok mennyisége növekedjék, ezáltal csökkentve környezetünk terhelését.

 

forrás: www.hirado.hu