Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Friss félelmek a hulladékégetőkkel szemben

  • 2006. augusztus 08.
  • humusz
incin_busters_graphicÚjjáéledtek a hulladékégetõk elleni félelmek Nagy-Britanniában, mikor egy a környezeti ártalmakra szakosodott kórház kijelentette, hogy az égetõkbõl származó légszennyezõ anyagok súlyosan károsíthatják az egészséget.

A Breakspear-i kórház orvosa kijelentette, hogy az égetőkből kikerülő szennyezőanyagok nehézfémekkel szennyezhetik az emberi szervezetet. A kórház azután nyilatkozott, hogy kiderült, hogy egy 18 éves fiatalember azért ápolnak, mert 12 különféle nehézfémmel szennyeződött a szervezete. A fiatalember egy gáztöltő állomás környékén élt és itt kerültek szervezetébe a nehézfémek. A kórház igazgatója Jean Munro kijelentette, hogy a hulladékégetők hasonlóan károsak lehetnek. A fiatalember szervezetében többek közt arzént, ólmot, nikkelt és kamiumot találtak. Akórház igazgatónője elmondta: “Ahogy a gáztöltő állomás kibocsátása, úgy az égető is toxikus fémekkel szennyezi a környezetet és az emberi egészséget.”

John Hull, egy égetős projekt vezetője ellenben úgy nyiíltkozott hogy az égetők káros hatását bizonyító tanulmányok a régebbi tipusú égetőket vizsgálták, ám a mai modern égetőknél lényegesen kisebb a légszennyező anyag kibocsátás.

Forrás: Evening News 24