Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 19 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Flakonzápor az argentin Coca-Colára

  • 2004. november 12.
  • humusz
A Greenpeace Argentína az eldobható Coca-Cola italcsomagolások újratölthetõre való cserélését követeli! Argentínában sem kérnek az eldobható csomagolásokból....!!!
Buenos Aires-t, az argentin fővárost elönti a szemét. A Basurator-csapat a jövőből tért vissza (2050-ből), hogy figyelmeztessen az előttünk álló katasztrófára, ami a rengeteg szemét termeléséből adódhat. A Greenpeace az eldobható Coca-Cola italcsomagolások újratölthetőre való cserélését követeli!

A Greenpeace-esek kedden kitalálták hogyan tiltakozzanak az egyre növekvő, Buenos Airesben és környékén található szeméthegyek ellen:
összeállítottak egy 16 tagú tudományos-fantasztikus csapatot „Basurators” néven. A csapat tagjai többszáz eldobható palackot lőttek vissza az amerikai kólamulti, a Coca Cola udvarába.

A flakonok több mint 10.000 üzenetet tartalmaztak, melyeket a lakosság irt, a Greenpeace szemét-ellenes kampányával egyetértésben. A Coca Cola és a hozzá hasonló cégek nagyban hozzájárulnak a hatalmas szeméttelepek kialakulásához, ezért többször újratölthető csomagolásokat kellene alkalmazniuk!

A Greenpeace a hatóság reagálását is követeli:
olyan jogszabályokra van szükség, melyek segítségével lépésről-lépésre visszaszorítható a tömeges szeméttermelés.
Argentínában már két törvénytervezet is készült ez ügyben („Zero-Waste-Law”), de eddig egyik sem került még megtárgyalásra....

Forrás:
www.ortiga.org