Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Égig érő fa” program - pályázat

  • 2009. november 25.
  • beus

A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület pályázatot hirdet diákok számára, melynek célja a Dél-alföldi Régió legnagyobb és legidősebb fáinak feltérképezése, állapotuk felmérése.

 

Kik pályázhatnak? – Diákok, a Dél-alföldi Régióban (Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye) tanuló általános- és középiskolás korosztály, valamint a felsőoktatásban tanuló hallgatók.

A pályázati anyag elkészítésének módja: A diákok a www.csemete.com oldalról tölthetik le a szükséges adatlapokat. Egy személy több adatlappal is nevezhet, sem a fafaj tekintetében, sem a beküldött adatlapok száma szerint nincs megkötés. Az adatlapok kitöltése mellett minden felmérésben részt vevő fáról legalább három felvétel készítendő; egy, amely a teljes fát mutatja, egy közelebbi a törzs és a fő ágak állapotáról, és egy, amely a fa elhelyezkedését, környezetét ábrázolja. A képek mind digitálisan, mind analóg géppel elkészíthetők. Egy-egy fa esetében az első beküldő adatlapja számít érvényesnek – ezért az átfedések elkerülése érdekében, a beérkezések sorrendjében weboldalunkra folyamatosan felkerülnek a már „felfedezett” faóriások és famatuzsálemek.

A kitöltött adatlap a fotódokumentációt mellékelve a [email protected] e-mail címre küldhető be, személyesen vagy postai úton a CSEMETE Egyesület, Szeged, 6720, Arany János u. 1. címre juttatható el.

Az adatlapok folyamatosan beküldhetők, melynek utolsó határideje: 2010. május 20.

A pályázat díjazása: A pályázókat korosztályonként külön díjazzuk, melyben a beküldött fák egyedi értékelhetősége, és az adatlapok száma egyaránt értékelésre kerül.

A felmérés anyagából kiállítás készül, valamint a kiemelkedő korú vagy méretű példányok bemutatására cikksorozat jelenik meg a helyi sajtóban.

További információk: CSEMETE Iroda, Bojtos Ferenc, Tel/fax: 62/424-392, vagy [email protected]