Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Erdőben szedett szemetet a miniszterelnök

  • 2006. június 16.
  • humusz
Ha nem is volt túl eredményes, mindenesetre elég hatásosra sikerült a román környezetvédelmi miniszter és a miniszterelnök akciója, akik példamutató módon szemetet szedtek a Bukarest környéki erdõben. (Hírszerzõ)

Sulfina Barbu román környezetvédelmi miniszter zöld napot hirdetett a munkatársai számára: miután néhány órán keresztül természetvédő ismeretekkel megtöltött szórólapokat osztogattak a bukaresti parlament előtt, testületileg kivonultak a fővárosiak kedvenc kirándulóhelyére, a Baneasa erdőbe.

 

A miniszter-asszony itt mutatta meg a különleges látványra összegyűlt tömegnek, hogy hajlandó összeszedegetni a hétvégi mulatozók után maradt szemetet. A legnagyobb meglepetés azonban még hátravolt: nemsokára megérkezett Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök is, aki miután rövid beszédben felhívta a jelenlévők figyelmét a tisztaság örömeire, maga is munkához látott.

 

A miniszterek lelkes tisztogatási akciója a helyszínen jelenlévő sajtósok szerint mintegy félórát tartott, ezután mindannyian visszaültek az autóikba és elhajtottak, előtte azonban kifejezték abbéli reményüket, hogy a példán felbuzdult tömeg talán valóban megtisztítja az erdőt.


A cikket a Hírszerzőn itt találja:
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=13953