Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egészség füzete

  • 2008. december 30.
  • humusz
A Csalán Környezet- és Természetvédõ Egyesület által készített „Egészség füzete” célja, hogy segítsen Önnek megtalálni azokat a lehetõségeket, melyekkel megbízható élelmiszert tud beszerezni Ön és családja számára. Helyben, egészségeset és egyben környezetkímélõt.

 

A Csalán Egyesület több ízben igyekezett az egészséges táplálkozás iránt érdeklődők igényeit kielégíteni kiadványaival, így látott napvilágot már több ízben is a veszélyes élelmiszeradalékokat tartalmazó „E-kártya”, illetve a biotermékek előnyeit és beszerzési lehetőségeit ismertető kiadványuk, a Bioportékák Heted7 Dombokról. A most elkészült kiadvány mégis számtalan olyan többlet információt tartalmaz, mely segíti az eligazodást a táplálkozási szokások, kockázatok útvesztőjében.

„Az Egészség füzete olyan új információkkal szolgál, melyek segítik a háziasszonyokat abban, hogy felelősségteljesen tudják kiválasztani, megvásárolni és elkészíteni családjuknak a tápláló ételeket, hozzávalókat.”- mondta el Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke. Túlmutatva a bio és a helyi élelmiszerek választásával járó egészségi és környezeti előnyök ismertetésén, a kiadvány tartalmazza azokat a szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe vennünk, ha megbízható élelmiszert szeretnénk vásárolni. Megtudhatjuk továbbá, hogy hol és milyen módon tudjuk beszerezni a helyben termelt, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszereket, melyekben ötvöződik a helyi és a biotermék előnyös tulajdonsága. Megismerhető a kiadványból a természetes anyagok használatán alapuló házi tartósítás technikája, a kenyérsütés praktikája. Megtervezhető az étrend annak a vitamintáblázatnak a felhasználásával, mely a kiadványban megjelöli a vitaminforrásokat a napi szükségeltekkel. A legnagyobb igény a helyi biogazdák elérhetősége iránt mutatkozik, melynek friss, aktuális listája szintén szerepel a Csalán Egyesület kiadványában.

Az Egészség füzete hasznos lehet mindazok számára, akik figyelmet kívánnak fordítani az egészséges táplálkozásra, s egyben egészségükre.

Térítésmentesen beszerezhető a Csalán Egyesület elérhetőségein: 8200, Veszprém, Pf. 222, tel:  88-578-390 , [email protected], vagy személyesen a Csalán Egyesület irodájában (8200, Veszprém, Kossuth u. 1 – sétáló utca alja).

 

Forrás: Csalán Egyesület