Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dr Caroline Jackson sajtónyilatkozata

  • 2008. június 05.
  • humusz
Hulladék keretirányelv: A Tanács elfogadta a hulladék javaslatcsomagot
Brüsszel, 2008. 06.04.

caroline_jackson_mepDr Caroline Jackson európai parlamenti képviselő (Európai Néppárt/UK), a hulladék keretirányelv parlamenti jelentésétevője ma örömmel üdvözölte, hogy a Tanács elfogadta a Parlament javaslatcsomagját. A csomagot egy hétfői háromoldalú (Parlament, Tanács, Bizottság) informális megbeszélésen állították össze, és a mai napon a brüsszeli állandó képviselet (coreper) is jóváhagyta.


Dr Jackson szerint a „Tanács órási lépést tett a Parlament felé. Különösen nagyra értékelendő, hogy a Tanács elfogadta a Parlament eredeti javaslatát, miszerint a háztartási és hasonló eredetű hulladékok 50%-os, az építési és bontási hulladékok 70%-os hasznosítását kell elérni 2020-ra."

"Úgy hiszem, hogy egy olyan kompromisszumos megoldás született, amelyet a plenáris parlamenti ülés elé lehet terjeszteni. Azoknak, akik ellenzik ezt a megállapodást, meg kell érteniük, hogy ez volt a legjobb verzió, amit a Tanács hajlandónak látszott elfogadni. Az egyeztetési folyamat további erőltetése az eddig elért eredmények egészét veszélyeztette volna, beleértve az újrafeldolgozási célokat is."

„A jelenlegi javaslatcsomagot jelentős előrelépésnek tartjuk, hiszen most először jelentek meg háztartási, építési és bontási hulladékokra vonatkozó újrafeldolgozási célok a közösségi szabályozásban."


További információ:

Dr Caroline JACKSON, press release

tel.: +32-2-284-5255, email: [email protected]