Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dorogi akciónap április 3-án

  • 2004. március 30.
  • humusz
Veszélyes hulladék-gyûjtés + ?szelektív hulladék-szigetecskék?
Április 3-án, szombaton, 8-12 óra között, ismét hulladékgyűjtő akciónapot szervez a Dorogi Környezetvédelmi Egyesület Dorogon. A jelzett helyszíneken az egyesület tagjai nagy szeretettel várják a veszélyes háztartási hulladékot leadókat. Most is, miként tavaly ősszel: papírt, műanyag (PET) palackokat, műanyag fóliát is gyűjtünk! A szelektív hulladék-szigetecskéken, várjuk mindazokat, akiknek kedvük van belekóstolni a szelektív gyűjtésbe.

Tavaly októberben ismét örülhettünk, megint felülmúlták a dorogiak az előző hulladékgyűjtés összes eredményét, hisz: 166 ember adott le veszélyes háztartási hulladékokat (fél éve 123-an, előtte 97-en voltak, azelőtt 67-en), 4,5 tonna ?értékben? a DKE által szervezett akciónapon. ? Reméljük, az áprilisi gyűjtéskor is sikerül ennyi veszélyes hulladékot kimenteni a szemétből ? mondta a Zöld Soroknak Kolits Gábor, az akciónap szervezője. ? A résztvevők számának gyarapodása arra utal, egyre több dorogi, környékbeli kíméli meg szemetesét ? ezzel a lerakókat, a környezetet, s közvetve mindünket ? a veszélyes hulladékoktól. Nagyon számítunk továbbra is rájuk, ugyanakkor bíztatunk minden dorogit, ha eddig még nem szánta rá magát, nézzen körül otthon, s hozzon a veszélyes hulladékgyűjtésre valamilyen ?ide kívánkozó? anyagot.

Papírt, műanyag palackokat, fóliát most is gyűjtünk!

Remélhetőleg hamarost bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést Dorogon. Eddig az egyesület az ezt megalapozó tájékoztatásra helyezte a hangsúlyt, tavaly azonban már a hulladéktettek mezejére léptünk.

Akkor az akciónap kereteit kibővítve, szombaton 8-12 óra között hulladékszigetté is váltak az akciónap színhelyei, azaz: papírt, műanyag (PET) palackokat, műanyag fóliát is le lehetett adni. Az eredmény: 560 kg papír, 30 kg pillepalack. Idén szintúgy gyűjtjük az előbb felsoroltakat. Arra bíztatunk ezért minden dorogit, környékbelit, járja be a lakást, a padlást, a házat, s hozza el az akciónapra az összes papírt, műanyagpalackot, fóliát, ami otthon fölöslegessé vált.

Gyűjtési helyek:
1. Penny Market parkolója
2. SZTK-val szemközti parkoló
3. Profi parkolója
4. Zsigmondy ltp. és a Schmidt S. ltp. között a parkolóban
5. Széchenyi ltp. melletti parkoló

A konténerek biztosítását, szállítását, az akkumulátorok, szárazelemek ártalmatlanítását a Rumpold Kft. díjmentesen vállalta. Az égethető hulladékokat az Onyx Magyarország Kft. díjmentesen veszi át. A hasznosítható hulladékokat Eszenyi Zoltán vállalkozószállítja el. A helyszíneken megbízottak fogadják a hulladékokat.