Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Civil szervezetek figyelmébe - Ötlet program 2007

  • 2007. március 02.
  • humusz
2007.-ben tovább folytatódik a fiatalok munkatapasztalat-szerzését támogató ÖTLET hazai hosszú távú önkéntes program. A program ismét várja a jelentkező fiatalokat és a szervezeteket, intézményeket.

Az ÖTLET Program folytatásában több változás is van az első, kísérleti programhoz képest.

A 2007.-ben induló önkéntes szolgálatra már 30 éves korig lehet jelentkezni!

További változás a programban, hogy az eddigi fix 10 hónapos önkéntes szolgálat helyett lehetőség van rövidebb önkéntes szolgálati időre is csatlakozni a programhoz (minimum 6 hónap, de lehet 10 hónap is)!

Nem változtak azonban az önkénteseknek járó juttatások és költségtérítések, úgy mint étkezési, utazási, igény szerint lakhatási költségtérítésekre való jogosultság. Továbbra is lehetőség van képzéseken, továbbképzéseken részt venni az ÖTLET Program keretében.

A programra való jelentkezés határideje régiónként más és más, így az önkéntes szolgálat is eltérő időpontokban kezdődik az ország egyes részein. A régiós jelentkezési határidőkről és az önkéntes szolgálat kezdési időpontjairól a felhívásokban tájékozódhatnak a jelentkezők.

Aktuálisan már két koordináló szervezet is várja a programra jelentkező fiatalokat és fogadószervezeteket!

2006. november 20.-tól már lehet jelentkezni a Dél-Alföldi régióba mind önkéntesnek, mind fogadószervezetnek! Az önkéntesek szolgálati ideje  2007.márciusától elindul! A jelentkezéseket a régió koordinátor TÉR Ifjúságsegítő Egyesülethez kell benyújtani!

 

2006. decemberétől a Budapesten koordináló Félúton Alapítvány várja a programba az általa megszólított speciális célcsoporthoz tartozók fiatalok jelentkezését! Ők olyan 18-30 év közötti fiatalokat várnak a programba, akik maguk is felépülőben lévő szenvedélybetegek (alkohol, drog, gyógyszer), vagy veszélyeztetett környezetből érkező fiatalok.

 

további részletek és jelentkezés itt!

 

forrás: www.otletprogram.hu