Mi dobható a fővárosi "fém" feliratú konténerbe?

(For English scroll down.)

A szürke színű fémgyűjtő konténerbe a főváros területén az alábbi hulladéktípusokat várják:

  • fém csomagoló-dobozok (üdítős, sörös, konzerves dobozok)
  • háztartási kis fémhulladékok (pl. evőeszköz)

A kutya és macskaeledeles dobozokat kidobás előtt célszerű elöblíteni. 

Ne dobjunk a konténerbe nem csomagolási fémhulladékot, pl. barkácsolásból megmaradt hulladék fémdarabokat, mert újrahasznosításuk jelenleg nem megoldott!

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 2011. június 9-től fokozatosan Budapest összes kerületében együtt gyűjti a műanyag- és fémhulladékot. A szelektív hulladékgyűjtő szigeteken továbbra is megmarad az öt darab hulladékgyűjtő tartály, csupán annyi lesz a változás, hogy a sárga színű műanyag- és a szürke színű fémkonténerbe egyaránt be lehet dobni a műanyag- és a fémhulladékot. A kétféle hulladékot az ürítést követően különválogatják és újrahasznosítják. Az FKF Zrt. ezzel az intézkedéssel azt szeretné elérni, hogy ne borítsák fel a tartályokat a visszaváltható alumíniumdobozok megszerzése érdekében, és ezáltal nagyobb tisztaság és nyugalom uralkodjék a fővárosban.

(http://www.fkf.hu)


In the grey metal containers the following waste can be disposed:

- metal packaging (for beverage, beer, cans)
- small household metal wastes (e.g. cutlery)

Do not throw in non-packaging metal wastes (e.g. small metal pieces from crafting), beacause their recycling in not yet in operation!

Since 9th June 2011 in Budapest metal and plastics wastes are collected together. All 5 containers will be available at the eco-islands, however, both plastic and metal wastes can be disposed in the yellow and grey containers. The wastes will be sorted and recycled afterwards. FKF Zrt.'s intention is to reduce the pushing over of the containers (as it is usually done to retrieve cans) and maintain a clean and peaceful environment.