Hol kapható környezetbarát festék?

A "zöld" festékeket gyártó cégek ügyelnek arra, hogy csak természetes alapanyagokat használjanak fel termékeikhez, és az összetevőket csak a szükséges mértékben módosítsák, finomítsák. Előállításuk során nem termelődik a szintetikus festékeknél megszokott nagy mennyiségű környezetszennyező melléktermék.
A természetes alapanyagok újratermelődnek, többnyire növényi, kisebb mértékben állati eredetűek, régóta ismert és felhasznált anyagok. Biológiai úton lebomlanak, a környezetet nem terhelik, nem mérgezik.

ORANGE 6 Kft.
A BIOPIN termékek hivatalos magyar importőre. Festékek, lakkok, lazúrok, olajok, viaszok kizárólag természetes alapanyagokból.
Budapest 1163 Cziráki u. 26-32 T: 1/403-16-83
Viszonteladók listája megtekinthető a Kft. honlapján (www.biofestek.hu)

www.naturillo.hu
A német Kreidezeit Naturfarben GmbH. 1988 óta gyárt természetes felületkezelő szereket, egyre bővülő választékukban valamennyi kül- és beltéri felületkezelési feladatra találunk megfelelő hatású, könnyen alkalmazható terméket.  Honlapjukon érdekes információkat olvashatunk a hagyományos festékek "veszélyeiről", továbbá online megrendelésre is van lehetőség.

Sárgafogó Barkácsbolt

 

Azúr Bagoly Tejfesték

A tejfestéket már évezredekkel ezelőtt is használták, az elmúlt évek során pedig a bútorfestők fedezték fel újra. 100%-ig természetes összetevőinek köszönhetően az Azúr Bagoly Tejfesték használata teljesen biztonságos, akár kisbabák környezetében is alkalmazható; biológiailag lebontható, így abszolút környezetbarát. Az Azúr Bagoly Tejfesték ugyanazokból az alkotóelemekből készül, mint a régen íróból, porrá tört mészkőből és a természetben lelt színezőanyagokból házilag kevert festékek. Megvásárolható az Azúr Bagoly webáruházban, ahol természetes összetevőkből készülő bútorápolók és felületkezelő anyagok is megtalálhatóak.