A szociális szövetkezetek hozzájárulása a fenntartható társadalmi működéshez

Időpont: 
szerda, 2011, november 30 - 18:00 - 20:00
Helyszín: 
Bp., Humusz Ház

Zöld KalandozásokA Humusz 2011 őszi előadássorozatának ötödik, november 30-ai rendezvénye, melyen a szociális szövetkezetek szerepéről, működéséről, eredményeiről beszélgetünk meghívott előadónkkal. Az előadásról készült felvétel megtekinthető videótárunkban!

Az est folyamán a Szociális Szövetkezetek Országos Szövetségének munkáján keresztül ismerhetjük meg a szociális szövetkezetek szerepét, lehetőségeit és eredményeit. részletesen hallhatunk a Közösségi Szociális Szövetkezet "Közösségben újra hasznos" programjáról, mely kitűnő példája annak, hogy a szociális szövetkezetek miképpen járulhatnak hozzá az ökológiailag és társadalmilag is fenntartható fejlődéshez. Az előadás célja, hogy képet kapjunk a szociális és az ökológiai szempontok összeegyeztethetőségéről és erről tudjunk közösen gondolkodni, diskurzust folytatni.

Németh LászlóBeszélgetőpartner: Németh László szociális munkás, szupervízor, szövetkezetfejlesztő szakértő. A rendszerváltást megelőzően és utána művészetterapeutaként dolgozott (gyerekkórházban, börtönben, nappali pszichiátria klinikán, a Tündérhegyi Pszichoterápiás Osztályon), majd részt vett a szociális munkás képzés kialakításában. 15 évig tanított különböző egyetemeken szociális munkásokat, szociálpolitikusokat. 2006-tól az MTA Gyerekszegénység Elleni Programban dolgozott. 2010-ben a szociális szövetkezetek összefogására és érdekképviseletük kialakítására alakult meg a Szociális Szövetkezetek Országos Szövetsége, amelynek alelnöke, illetve a Közösségi Szociális Szövetkezet, amelynek elnöke.

 

Az ingyenes előadás időpontja: 2011. november 30. (szerda) 18.00 óra 

Helyszíne: Humusz Ház, 1111 Budapest Saru u. 11.

 

 

Ökopolisz Alapítvány

 

 

A vitaest megrendezését az Ökopolisz Alapítvány támogatta.

 

 

 

További információ: 
Humusz Szövetség