Ruha cserebere a Grundon

Időpont: 
szombat, 2013, június 29 - 10:00 - 14:00
Helyszín: 
Budapest, Grund

Nyári ruha csereberét szervez a Háziszertár csapata. Az ingyenes program során megújíthatod ruhatárad és krémdezodort, színes-illatos-ápoló fürdőgolyót is készíthetnek a résztvevők. Ne vásárolj, cserélj! Ne dobd ki, add tovább!

A csereberék környezeti szempontból vett nagy előnye, hogy a feleslegessé vált holmik nem a kukában végzik, hanem új felhasználóhoz jutnak, azaz kevesebb szemetet "termelünk". Ráadásul ha a csereberélünk, azzal tulajdonképpen a fogyasztásunkat - és ezzel saját ökológiai lábnyomunkat - csökkentjük.

Mi lesz a program?
A rendezvény 2013. június 29.-én, szombaton lesz.

  • 10-kor nyílik a cserebazár; 
  • 11-től 13-ig dezodort és fürdőgolyót készítünk természetes, a te otthonodban is nagy eséllyel megtalálható alapanyagokból.

Hol lesz a program?
Grund, 1082 Budapest Nagytemplom utca 30.

Mik a szabályok?

  • Hozz magaddal olyan NYÁRI ruhákat és kiegészítőket: amik jó állapotban vannak, te is szívesen hordanád, ha nem untad volna meg, nőtted volna ki, fogytál volna el belőle; amik nem kopottak, kinyúltak, foltosak, szakadtak, piszkosak; amiktől biztosan nem sajnálsz megválni, hiszen nem tudjuk garantálni, hogy a csere végén épp azt hazaviheted. 
  • A hozott ruháidért itt nem kérhetsz pénzt, viszont neked sem kell fizetned senkinek, akinek a ruháit hazaviszed. 
  • Ne hozz több zsáknyi ruhát, csak annyit, amennyit szívesen haza is vinnél. 
  • Nem számoljuk meg, hány darabot hozol és mennyit viszel el, hiszen szerintünk te is tudod, hol a határ. 
  • Most ne hozz könyvet, háztartási eszközt, használati tárgyakat, játékokat és más egyebet, de hozz bátran ruhát, bizsut, táskát, cipőt, kalapot. 
  • Gyerekruhák is jöhetnek!

Enni- és innivalót kérünk ne hozz, a Grund pultjánál mindkettőt lehet venni. A limonádét különösen ajánljuk, nagyon finom!

A teljes program ingyenes. Ha dezodort vagy fürdőgolyót készítesz, azért sem kell fizetned. (Persze, ha úgy érzed megéri neked, hozzájárulhatsz a hozzávalók költségeihez.)

A rendezvény végén megmaradt ruhákat jótékony célra juttatjuk el. Ha van ötleted, hol, kiknek jönne jól ilyen adomány, írd meg nekünk a szervezet nevét, akivel felvehetjük a kapcsolatot! Hátha a te javaslatod jobb, mint ami nekünk eszünkbe jutna!

További információ: 
www.haziszertar.hu