Plázakultúra - Szebedy Tas előadása szerdán

meki_120

A plázázás ma már egyfajta életstílust és életformát képvisel. Ez a világ az illúzió világa, amely az idõtlenséget és az egyformaságot szimbolizálja. Mindegy hol, merre jársz, a plázák uniformizmusa ugyanazt a biztonságos világot és érzést idézi föl számodra, ha betérsz.

 

A klíma mindig kellemes, az üvegfelületeknek és a világításnak köszönhetően olyan érzésed támad, mintha valami időtlen tökéletességbe csöppentél volna. Ki van zárva minden kellemetlen tényező, lépteidet kamerák és biztonsági őrök kísérik. Semmi zavar nem támadhat a gépezetben.

Itt, mintha örök tavasz lenne, még vízcsobogást, pálmafákat, esetleg pszeudo- mediterrán hatást is kapsz a vásárlás mellé. Mindenütt zene szól, nehogy egy pillanatra is meghalld saját hangodat vagy gondolataidat.

De ne feledd: mindez azért van, hogy nyugodtan elmélyülhess a vásárlás földöntúli boldogságában. Te, a vásárló a vásárlás szinte orgasztikus élményében oldódhatsz fel, feszültségedet és unalmadat elfelejtve.

Az előadó: Szebedy Tas, a Városmajori Gimnázium igazgatója, a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesületének és a Gimnáziumok Országos Szövetségének elnöke, az Élőlánc Magyarországért oktatásügyi munkacsoportjának tagja

Az ingyenes előadás időpontja: 2007. május 23. (szerda) 18.00 óra

Helyszíne: Humusz Ház, 1111 Budapest Saru u. 11.