Megelőzés és hulladékcsökkentés

Meghívó sajtótájékoztatóra

„Megelőzés és hulladékcsökkentés"

címmel, amelynek helye és időpontja:

Közösségi Ház (a városi könyvtár épülete), földszinti előtér

Hajdúböszörmény, Bocskai tér 2.


2007. március 30. (péntek) 11 óra

 

Megelőzés és hulladékcsökkentés a válasz a hulladékproblémákra. A Zöld Kör az elmúlt hetekben, Hajdúböszörményben több társasház lépcsőházában kezdte meg a papírhulladékok gyűjtést, amellyel a szelektív hulladékgyűjtést kívánták közelebb vinni a háztartásokhoz, hogy ez által minél több újrhasznosítható nyersanyag kerülhessen vissza az „anyagáramlatba".

A jövő héttől pedig, a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft-vel és az Electro-Coord Kht-val együttműködve segíti a Zöld Kör 14 hajdúsági településen, az elektronikai hulladékok begyűjtését. Hazánkban évente több mint 130 ezer tonna elektronikai hulladék keletkezik! Korunk fogyasztói társadalmainak egyik nagy problémája az elektronikai hulladék (e-hulladék) mennyiségének hatalmas arányú növekedése. Ha az elektronikai berendezések, eszközök a mindennapi használatból kikerülve a hulladéklerakókra kerülnek számos probléma forrását jelenthetik, valamint hazánknak is vannak kötelezettségei az elektronikai hulladékok begyűjtésére és hasznosítására.

Az említettekkel kapcsolatos eddig tapasztalatokról és a jövőbeni további elképzelésekről kívánunk a sajtótájékoztató keretében számot adni. Az esemény alkalmával jelképesen kihelyezésre kerül a Zöld Kör papírgyűjtő-edénye a szervezet irodájának is otthont adó Közösségi Ház földszinti előterében.

Bővebb információ: Beregszászi Zoltán programvezető ([email protected] , 06(20)499-9675)
--