Humusz sajtótájékoztató és bemutató

Házi komposztálás – új kezdeményezés

A HuMuSz (Hulladék Munkaszövetség) tisztelettel meghívja Önt a 2006. május 5-én pénteken 11.30-kor kezdõdõ sajtótájékoztatóra és bemutatóra.

Lehet, hogy Ön tudja, mi az a komposztálás. De ha mégsem: a háztartási szemét jelentős részét – mintegy 30-40 százalékát - zöld hulladék alkotja. Egy hétköznapi szemetes edény valóságos kincsesbánya ilyen szempontból. A kertből, konyhából kikerülő szerves anyagok – vagy a Svájcban elterjedt kifejezéssel élve: „zöld javak” - zöme hazánkban jelenleg még a kukákban végzi. Pedig számos szempontból jobb lenne, ha a lenyírt fű, gyümölcshéj, növényszárak és társaik komposztálás révén visszajutnának az élő környezet körforgásába. Kevesebb szerves – tehát a növények számára hasznossá alakítható – anyagot nyelnének el az égetők és a lerakók, műtrágya helyett természetes tápanyag utánpótláshoz jutnának a növények, csökkenne a hulladék mennyisége.
Így - ideális esetben differenciált szemétdíjjal összekötve – alacsonyabb lehetne a szemét elszállításáért fizetendő díj, elkerülhető lenne az ősszel tömegesen jelentkező avarégetés jelensége is.

A Hulladék Munkaszövetség tagszervezetei, a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (KÖTHÁLÓ), a SZIKE Környezet- és Egészségvédelmi Egyesület és az Öko-Fórum Alapítvány 2006 májusában közös erővel országos kampányt kezdeményez a kiskerti komposztálás szemléletének és gyakorlatának terjesztése, népszerűsítése érdekében.

Kérjük, tiszteljen meg jelenlétével.

Sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitó: 2006. május 5. (péntek) 11.30. óra.
Helyszín: Budapest, XIX. Kossuth Lajos tér (piaccal szemben)

További információk a programról: Lugosi Beáta – HuMuSz, tel: 06-1/386-2648, bea@humusz.hu