Kreatív szemmel: borosüveg, parafadugó

  • 2013. szeptember 01. 02:00
  • Agi

Itt a Szeptember, sokunk számára ez szinte egyet jelent az Ősz eljövetelével. Az iskola elkezdődött, lassan alacsonyabb lesz a hőmérséklet és talán már a szellő is másképp suttog a fülünkbe.

Ugyanakkor az Ősz az egyik legszínesebb és legízesebb szezonunk is egyben. A fák lombjai változatos színárnyalatokban tündökölnek a napsárgától, a harcias rozsdaszínen át, egészen a bordóig. A táj festőien hat. A kertek dombjain végig pásztázó napsugarak fénylően csillannak meg a lében gazdag gömbökön, melyek fürtökbe rendeződve várják, hogy új értelmet nyerjenek. Az Ősz tehát a szőlő ünnepe és a bor születése is. Az érlelt nedű tetszetős üveg palackokba kerül, amelyek sok emberhez jutnak el. 

A kiürült üvegek jobb esetben a szelektív hulladékgyűjtőkben végzik, némelyeket vissza is lehet váltani de itt az ideje, hogy elkezdjünk más szemmel nézni ezen tárgyakra. Engedjük hát szabadjára a fantáziánkat és hozzunk létre valami újat! 

 

Számtalan módon használhatjuk fel mind a borosüvegeket, mind az azokat lezáró parafa dugókat. Némi gondolkodás, pár eszköz és egy jó ötlet segítségével új funkciót láthatnak el otthonunkban. 

 

 

BOROSÜVEG

 


 

 

 

 tisztaszoba.blogspot.com

 

  

dekorella.hu

 

otletes.blogspot.com

 

 

otletes.blogspot.com

 

tisztaszoba.blogspot.com

 

 

 dekorella.hu

 

 

PARAFADUGÓ

 


 

 

                                                                      

almaimotthona.hu

 

 

borravalo.hu

 

 

otthondekor.network.hu

 

meska.hu

 

   

ecolounge.hu

 

   

alkossotthon.hu

 

gazigazito.hu

 

 

Remélem a fenti képek sokatoknak szolgálnak majd inspirációul! Hajrá! ALKOSSATOK! :-)