Ökoiskola mentorálás (ÉMR) - 2015. I. félév

A félév elején megkezdtük a régió központi ökoiskola adatbázisa alapján a kapcsolatfelvételt az Ökoiskola címmel nem rendelkező iskolákkal, illetve a címmel rendelkező, de a közeljövőben lejáró, illetve a címet elvesztett (újra elsőként pályázó) lehetséges pályázókkal is. A hangsúly ebben a félévben a Nógrád megyei iskoláira, a bodrogközi és zempléni térség iskoláira helyeztük. A mentorálás során az iskolák igény szerinti (személyes, elektronikus) mentorálására helyeztük a hangsúlyt.

 

2015 I. félévében 26 új, Ökoiskola címmel nem rendelkező iskola mentorálása történt meg. Az előző félévben mentorált iskolák pályázatait nyomon követtük, igény esetén segítséget nyújtottunk és tanácsot adtunk.

A mentorálás során az iskolákat tájékoztattuk a legfrissebb szakirodalomról, oktatóanyagokról, módszertani újdonságokról, a régiós bemutatóhelyekről, oktatóközpontokról. Tájékoztattuk az iskolákat a tervezett információs napról, illetve a júniusban megtartandó térítésmentes akkreditált képzésünkről is. A mentorálást követően igény esetén megküldtük a kért segédanyagokat, illetve útmutatókat.

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg