Zöld Óvoda mentorálás (NYDR) - 2016. I. félév

2016. év I. félévében a mentorálási tevékenységünk elsődlegesen a rendelkezésünkre álló információk alapján kezdtük el. Felhívtuk telefonon a korábban mentorált óvodákat, az iránt érdeklődve, hogy esedékes-e náluk a pályázat benyújtása ebben a félévben. Próbáltuk bíztatni őket, hogy lehetőség szerint még áprilisban adják be a pályázatukat. A többség biztatóan nyilatkozott a pályázat mielőbbi benyújtásával kapcsolatban. Azon óvodák mentorálási naplói, akiknél egyértelműen nem lehet számítani arra, hogy pályázni fognak a közeljövőben, lezárásra kerültek.

A félévben folyamatosan figyelemmel kísértük az OFI honlapját, tanulmányoztuk a címpályázattal kapcsolatos információkat is.
Márciusban telefonon, illetve további e-mail-ekben keressük meg az óvodákat, próbálva kideríteni, hogy milyen esélyei vannak a címpályázat mielőbbi benyújtásának.

A mentorált intézmények nem zárkóztak el a cím pályázat benyújtásának lehetőségétől, sőt határozottan nyilatkoztak a mielőbbi beadásról. A mentorálások során helyszíni bejárás, illetve szóbeli tájékoztatás történt. Az óvodák képviselőit tájékoztattuk a legfrissebb szakirodalomról, oktatóanyagokról, módszertani újdonságokról, a régiós bemutatóhelyekről, oktatóközpontokról.

Igény esetén, a mentorálást követően megküldtük a kért segédanyagokat, illetve útmutatókat.

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg