Zöld Óvoda mentorálás (NYDR) - 2015. I. félév

A 2015. év I. félévében a mentorálási tevékenységünk már januárban megkezdődött. Február hónapban hat új intézményt sikerült mentorálni. Március 24. és 27. között mentorálási hét keretében munkatársunk a Zala megyében működő óvodákhoz látogatott el. Március végéig a tervezetteknek megfelelően 15, illetve azt követően június 30-ig bezárólag további 10 újonnan pályázó intézményt sikerült mentorálni a nyugat-dunántúli régióban. Ehhez hozzájárult az is, hogy március végén Szombathelyre is szerveztünk egy mentorálási napot, amelyen tucatnyi óvoda képviselője vett részt.

Örömteli tapasztalat, hogy az intézmények többsége nem zárkóztak el a cím pályázat benyújtásának lehetőségétől, sőt határozottan nyilatkoztak a mielőbbi beadásról. A mentorálás során az óvodákat tájékoztattuk a legfrissebb szakirodalomról, oktatóanyagokról, módszertani újdonságokról, a régiós bemutatóhelyekről, oktatóközpontokról. Tájékoztattuk az óvodákat a tervezett információs napról, illetve a júniusban megtartandó térítésmentes akkreditált képzésünkről is.
A mentorálást követően igény esetén megküldtük a kért segédanyagokat, illetve útmutatókat.

E félév során is folyamatosan együttműködtünk az Országos Forrásközponttal. Egy alkalommal ellátogatott hozzánk az OFK képviselője mentorálási célzattal.

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg