Ökoiskola mentorálás (NYDR) - 2016. I. félév

2016. év I. félévében a mentorálási tevékenységünk elsődlegesen a rendelkezésünkre álló információk alapján kezdtük el. Tovább folytattuk a félévben a mentorálásunk a meglévő, vagy akár új intézmények bevonásával is, a leendő ökoiskolákra fókuszálva, akik még idén tavasszal tervezik beadni címpályázatukat.
A partneradatbázisunkat folyamatosan frissítettük ebben a félévben is. A félév során figyelemmel kísértük az OFI honlapját és tanulmányoztuk a címpályázattal kapcsolatos információkat is.

A félévben arra koncentráltunk, hogy azokat az iskolákat próbáljuk meg elérni és bíztatni a címpályázat benyújtására, akik eddig is mutattak érdeklődést a téma iránt, de még nem pályáztak.
Márciusban telefonon, illetve további e-mail-ekben keressük meg az iskolákat, próbálva kideríteni, hogy milyen esélyei vannak a címpályázat mielőbbi benyújtásának. Azokat is próbáltuk rábeszélni a tavaszi pályázatbenyújtásra, akik azt csak őszre tervezték volna. Az intézmények számára továbbra is felajánlottuk a személyes mentorálás lehetőségét.

Összességében elmondható, hogy a mentorált intézmények nem zárkóztak el a címpályázat benyújtásának lehetőségétől, sőt határozottan nyilatkoztak a mielőbbi beadásról.

A mentorálások során helyszíni bejárás, illetve szóbeli tájékoztatás történt. Az iskolák képviselőit tájékoztattuk a legfrissebb szakirodalomról, oktatóanyagokról, módszertani újdonságokról, a régiós bemutatóhelyekről, oktatóközpontokról. Igény esetén, a mentorálást követően megküldtük a kért segédanyagokat, illetve útmutatókat. Folyamatosan vezettük a mentorálási naplókat és jegyzőkönyveket, jelenléti íveket.

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg