Zöld Óvoda Információs Nap (KMR) - 2015. II. félév

Információs napunkat ebben a félévben az ökoiskolai információs nappal párhuzamosan, részben azonos helyszínen szerveztük meg. Annak érdekében, hogy a résztvevők minél szélesebb körben tudjanak tájékozódni, illetve kapcsolatokat építeni, a 2015. november 1-3. között megrendezésre került Nulla Hulladék Konferencia pedagógusoknak, óvópedagógusoknak szóló blokkjába építettük be az információs nap programját. Előadónak ismét zöld óvoda szakértőnket, Müllerné Nagy Krisztinát kértük fel.

Időpont: 2015. november 03. (kedd) 12.30 - 17.15 óra

Helyszín: Közép-európai Egyetem, 1051 Budapest, Nádor u. 9.

Zöld óvoda információs napunkon összesen 23 óvópedagógus jelent meg, 19 intézményből.

AZ INFORMÁCIÓS NAP PROGRAMJA:
12.30 - 13.00 Regisztráció
13.00 - 13.45 Zöld Óvoda program bemutatása, háttere, előnyei, címpályázat bemutatása
13.45 - 14.15 Natura 2000 területek bemutatása
14.15 - 14.45 Szünet (Büfé)
14.45 - 16.15 Műhelymunka (a címpályázat során felmerülő nehézségek, akadályok) és egy címet már elnyert Zöld Óvoda bemutatkozása
16.15 - 17.15 Házigazda Zöld Óvoda bejárása, jó gyakorlatok megtekintése, bemutatkozása

zo kmr 2015 II félév

A GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA ELÉRHETŐ!

Délelőtt neves környezeti nevelési szakértőktől hallhattak a résztvevők előadásokat, a délután pedig a hagyományos információs napi programmal folytatódott, azzal a kiegészítéssel, hogy a nap végén külső helyszínen zártunk: Magonc óvodában (cím: 1071 Budapest Városligeti fasor 39-41.), amely örökös zöld óvoda és a helyszínen sok jó ötlettel gazdagodhattak a résztvevők.
A rendezvényt ez alkalommal is Ökoszertárunk kísérte, melynek keretein belül a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület képviseltette magát külső programokat és szakirodalmat ajánlva a megjelent óvodapedagógusoknak. A konferencia alatt a következő szekciók képviselőivel nyílt lehetőség kapcsolatépítésre: civil szervezetek (hazai és külföldi), vállalatok, egyetemi hallgatók.

Az értékelőlapok tanulsága szerint résztvevők elégedettek voltak mind a szervezéssel mind a megvalósítással, különösen az információs naphoz kapcsolódó előadások sokszínűségét emelték ki, tetszett többeknek a Magonc Óvoda bemutatkozása és a pozitív példák, jó gyakorlatok szemléltetése, nem utolsó sorban pedig az előadó(k) alapos ám lényegre törő előadása, szakmai felkészültsége nyerte el a tetszésüket.

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg