Zöld Óvoda Információs Nap (KMR) - 2015. I. félév

Információs nap, összfoglaló:

Az információs nap időpontja 2015.04.17., helyszíne a XIII. Kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda Pitypang Tagóvoda, 1139 Budapest, Üteg utca 30.

 

A féléves információs napunkra ismét zöld óvoda szakértőnket, Müllerné Nagy Krisztinát kértük fel meghívott előadónak. Olyan óvodát választottunk helyszínként, akik frissen nyerték el zöld óvoda címüket, így a leendő címpályázók első kézből kaphatták meg a pályázat megírásával és beadásával kapcsolatos tapasztalatokat. A rendezvényt ez alkalommal is Ökoszertár kiállításunk kísérte, melynek keretein belül a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület munkájával és kiadványaival ismerkedhettek meg az érdeklődők.

 

A rendezvényen 25 intézményből 27 óvodapedagógus (+4 fő a házigazda óvodából) vett részt. Az értékelőlapok tanulsága szerint résztvevők elégedettek voltak mind a szervezéssel mind a megvalósítással, különösen a házigazda óvoda bemutatkozása és az előadók alapos ám lényegretörő előadása, szakmai felkészültsége nyerte el a tetszésüket. Többségük külön kiemelte a Natura 2000 előadást, mint tartalmilag újszerű és érdekes részt.

 

A képek a Galériában tekinthetőek meg! Tovább

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg