Ökoiskola Információs Nap (KMR) - 2015. II. félév

Információs napunkat ebben a félévben a zöld óvodaival párhuzamosan, részben azonos helyszínen szerveztük meg. Annak érdekében, hogy a résztvevők minél szélesebb körben tudjanak tájékozódni, illetve kapcsolatokat építeni, a 2015. november 1-3. között megrendezésre került Nulla Hulladék Konferencia pedagógusoknak, óvópedagógusoknak szóló blokkjába építettük be az információs nap programját. Az információs napunkra ismét ökoiskola szakértőnket, Scheuer Zsuzsát kértük fel meghívott előadónak.

Időpont: 2015. november 03. (kedd) 12.30 - 17.15 óra

Helyszín: Közép-európai Egyetem, 1051 Budapest, Nádor u. 9.

Ökoiskola információs napunkon összesen 17 pedagógus jelent meg, 15 intézményből.
AZ INFORMÁCIÓS NAP PROGRAMJA:
12.30 - 13.00 Regisztráció
13.00 - 13.45 Ökoiskola program bemutatása, háttere, előnyei, címpályázat bemutatása
13.45 - 14.15 Natura 2000 területek bemutatása
14.15 - 14.45 Szünet (Büfé)
14.45 - 16.15 Műhelymunka (a címpályázat során felmerülő nehézségek, akadályok) és egy címet már elnyert Ökoiskola bemutatkozása
16.15 - 17.15 Házigazda Ökoiskola bejárása, bemutatkozása, jó gyakorlatok megtekintése

kmr oi 2015 II félév

A GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA ELÉRHETŐ!

Délelőtt neves környezeti nevelési szakértőktől hallhattak a résztvevők előadásokat, a délután pedig a hagyományos információs napi programmal folytatódott, azzal a kiegészítéssel, hogy a nap végén külső helyszínen zártunk: az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumában (cím: 1088 Budapest. Trefort utca 8.), amely örökös ökoiskola és a helyszínen sok jó ötlettel gazdagodhattak a résztvevők.

A rendezvényt ez alkalommal is Ökoszertárunk kísérte, melynek keretein belül a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület képviseltette magát külső programokat és szakirodalmat ajánlva a megjelent pedagógusoknak. A konferencia alatt a következő szekciók képviselőivel nyílt lehetőség kapcsolatépítésre: civil szervezetek (hazai és külföldi), vállalatok, egyetemi hallgatók.

Az értékelőlapok tanulsága szerint résztvevők elégedettek voltak mind a szervezéssel mind a megvalósítással, különösen az információs naphoz kapcsolódó előadások sokszínűségét emelték ki, tetszett többeknek az Ökoiskola bemutatkozása és a pozítív példák, jó gyakorlatok szemléltetése, nem utolsó sorban pedig az előadó(k) alapos ám lényegre törő előadása, szakmai felkészültsége nyerte el a tetszésüket.

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg