Ökoiskola Információs Nap (KMR) - 2015. I. félév

Információs nap, összefoglaló:

Az információs nap időpontja 2015.04.15, 13-17 óráig volt, helyszíne a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium 1124 Budapest, Meredek utca 1.

 

A féléves információs napunkra ismét ökoiskola szakértőnket, Scheuer Zsuzsát kértük fel meghívott előadónak. Olyan iskolát választottunk helyszínként, mely adottságaival be tudja mutatni a helyi jelentőségű természetvédelmi területek bevonását az iskolai környezeti nevelésbe.

Kiegészítő programként Ökoszertár néven szakkiállítást szerveztünk, ahova helyi érdekeltségű kiállítók (civil szervezetek, nonprofit kft-k, környezetbarát termékeket forgalmazó vállalkozások) kaptak meghívást. Célunk, hogy az intézményzöldítés témájába vágó eszközök, szolgáltatások felsorakoztatásával a keresletet és a kínálatot egymással megismertetve segítsük a pedagógusok munkáját a címek elnyerésében. Idén a Szamóca kiskertész Tanoda fogadta el meghívásunkat.

 

A rendezvényen 13 intézményből 15 pedagógus vett részt. Az értékelőlapok tanulsága szerint résztvevők elégedettek voltak mind a szervezéssel mind a megvalósítással. A házigazda ökoiskola bemutatkozását a projekt és a címpályázat bemutatása követte, mely a visszajelzések alapján gyakorlatias és lényegretörő volt.

 

A képek a Galériában tekinthetőek meg! Tovább

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg