Zöld Óvoda Információs Nap (KDR) - 2015. I. félév

Iformációs nao, összefoglaló:

Információs napunk időpontja: 2015. január 21. (szerda), 9:00-13:00 óráig. Helyszíne a Kertvárosi Óvoda Lila Óvoda Telephelye (Tatabánya, Verebély út 1/a).

A Zöld Kiállítás keretében bemutatkozó szervezetek:

  • Klímakör, Tatabánya
  • Természetes Életmód alapítvány, Agostyán
  • Magyar Madártani Egyesület K-E Megyei Szervezete

Az információs nap előadói Varga Gábor és Vajgerné Bőhm Erika voltak. Varga Gábor bemutatta a Gaja Egyesületet. Vajgerné Bőhm Erika ismertette a HUMUSZ tevékenységét, az SH/4/5 Zöld Óvoda, Ökoiskola programok kiszélesítése projektet, valamint a Zöld Óvoda címpályázat felépítését. A pályázati dokumentáció részletes értelmezésére is sor került. Végül Varga Gábor beszélt a Natura 2000 hálózatról. A Zöld Óvoda bemutatkozásra házigazdánkat Szíjártóné Gáspár Mónikát kértük fel, aki jól felépített, a címpályázat pontjait is érintő, tartalmas előadásban ismertette a Kertvárosi Lila Óvoda zöld óvodai tevékenységét. Rengeteg megvalósítható, jó ötletet ismerhettünk meg.
Kiegészítő programunkra a Zöld Kiállításra három szervezet fogadta el meghívásunkat és mutatkozott be.

A Tatabányai Klímakört Boda Andrásné képviselte. Akcióikról, egyesületi rendezvényeikről, képzéseikről beszélt lelkesen, felajánlva segítségüket az óvodáknak.
A Magyar Madártani Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportját Musicz László képviselte. Gyönyörű fotókkal illusztrált előadásában az óvodai nevelés gyakorlatához is sok ötletet adott. Megismertette azokat a tanösvényeket, melyek most készülnek, s jó kirándulási lehetőséget nyújtanak.
Labanc Györgyi az agostyáni Természetes Életmód Alapítvány tevékenységét ismertette. Komplex, átfogó előadásában a fenntarthatóságra nevelés fogalmát hozta közel a hallgatósághoz. Rendezvényeik széles körét ajánlotta az óvodáknak.
Ezek a bemutatkozások felkeltették az érdeklődést, elindultak a résztvevők a partnerség felé.

Tervezett program a következő volt:
9.00 -ig regisztráció,
9.00 – 10.00 a Zöld Óvoda programjának bemutatása, háttere, előnyei, a címpályázat bemutatása
10.00 – 10.20 szünet, Zöld Kiállítás
10.20 – 12.00 műhelymunka (a címpályázat során felmerülő nehézségek, akadályok) és egy Zöld Óvoda címet már elnyert óvoda bemutatkozása
12:00 – 12.20 szünet, Zöld Kiállítás
12:20 – 13:00 a Natura 2000 területek bemutatása

 

A képek a Galériában tekinthetőek meg! Tovább

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, amelynek megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács Hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg