Ökoiskola mentorálás (KDR) - 2016. I. félév

Jelenleg 113 intézmény szerepel a partneradatbázisunkban, amelyek részére továbbra is mentorálási tevékenységet folytatunk, vagy folytattunk.

2016. év I. félévében a mentorálási tevékenységünk elsődlegesen a rendelkezésünkre álló információk alapján kezdtük el. Folytattuk a félévben a mentorálásunkat a meglévő, vagy akár új intézmények bevonásával is, a leendő ökoiskolákra fókuszálva, akik még idén tavasszal tervezik beadni címpályázatukat.

Ismételten levelet írtunk a régió összes olyan iskolájának, aki még nem szerepel az adatbázisunkban és nem Ökoiskola. Felajánlottuk a segítségünket a pályázatíráshoz, zöldüléshez. Telefonon végighívtuk az összes olyan partnerünket, aki eddig nem adta be a címpályázatot. Felajánlottuk a mentorálást, a segítségnyújtást.

A félév során több személyes mentorálásra is sor került, például:

Stossek Balázs, a velencei Dr. Entz Ferenc Mezőgazdagági Szakképző Iskola és Kollégium igazgatóhelyettese személyes mentorálást kért az OI pályázattal kapcsolatban. Azóta már több elektronikus levélváltást követően kész a pályázat, beadják.

A Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Károly József Tagiskola tanára, Bíró Sándorné személyes mentorálást kért, ahol áttekintésre került az elkészült pályázat is és megbeszélésre kerültek a kérdéses területeket, az önértékelési szempontsor alapján.

A Pettko-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégiumban, Bábolnán is került sor került a személyes mentorálásra. Körmendi Csaba igazgató és Simon Edina tanár ismerkedett a pályázati szempontsorral. Az iskola dokumentumait áttekintve biztatást kaptak, hogy pályázzanak.

Áprilisban még érkeztek a készülő pályázati adatlapok áttekintésre, javításra. Folyamatosan kerestek bennünket e-mailben és telefonon az intézmények, nem csak pályázati ügyben. Természetesen a pályázat lezárulta után is rendelkezésükre állunk. 

Összességében elmondható, hogy igény van arra, hogy az Ökoiskolákat segítsük. Továbbra is szeretnénk ösztönözni azokat, akiknek még az ígéretük szerint szándékuk a pályázás.

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg