Ökoiskola mentorálás (KDR) - 2015. I. félév

A 2015. év I. félévében a mentorálási tevékenységünk már januárban megkezdődött. Az eddigiekhez képest vállalt 8 új intézmény mentorálása megtörtént, emellett az eddig mentorált intézmények felé is folytatódott a segítségnyújtás.

2015. április 15-én ismét mentornapot szerveztünk, a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskolában –(Örökös Ökoiskola). A programra 19 iskola 22 pedagógusa regisztrált. A program jó hangulatú munkamegbeszélés volt. Az igazgató, Tóth Péter köszöntője után Vajgerné Bőhm Erika egy rövid bemutatkozó után részletesen ismertette az Ökoiskola címpályázatot. Gyakorlati példák, konkrét ötletek hangzottak el. Az önértékelési szempontsor minden pontjához kaptak útmutatást és segítséget a résztvevők.

2015, május 11-én Dunaújvárosban a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola, Kollégium szervezésében Madarak és fák napja programra került sor.  A meghívottak, a járás 6 általános iskolájának hetedikes diákjai és tanáraik vehettek részt a délelőttön. A házigazda Örökös Ökoiskola munkáját Lendvai Józsefné mutatta be. Előadásából megismerkedhettünk közösségük legfontosabb tevékenységeivel. Halácsy Ágnes beszélt az Ökoiskola Hálózat feladatairól, bemutatta az Ökoiskola honlapot. Vajgerné Bőhm Erika rövid bemutatkozás után részletesen ismertette az Ökoiskola címpályázatot. Gyakorlati példák, konkrét ötletek hangzottak el.

A mentorálásokat követően igény esetén megküldtük a kért segédanyagokat, illetve útmutatókat.
E félév során is folyamatosan együttműködtünk az Országos Forrásközponttal.

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg