Ökoiskola Információs Nap (KDR) - 2015. I. félév

Információs nap, összefoglaló:

Egyesületünk a 2015. évi I. félévi Ökoiskola információs napot február 25-én tartotta. Helyszíne: Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola Örökös Ökoiskola.

A Zöld Kiállítás keretében bemutatkozó szervezetek:

  • Balaton-felvidéki Nemzeti Park - Somlai Szilárd
  • Kör Alapítvány Veszprém - Mátyás Mónika
  • Nők a Balatonért Egyesület - Szauer Rózsa

Az információs nap előadói Varga Gábor és Vajgerné Bőhm Erika voltak. Varga Gábor bemutatta a Gaja Egyesületet. Vajgerné Bőhm Erika ismertette a HUMUSZ tevékenységét, az SH/4/5 Zöld Óvoda, Ökoiskola programok kiszélesítése projektet, valamint az Ökoiskola címpályázat felépítését. A pályázati dokumentáció részletes értelmezésére is sor került.

Kiegészítő programunkra a Zöld Kiállításra három szervezet fogadta el meghívásunkat és mutatkozott be. A Nők a Balatonért Egyesületet Szauer Rózsa elnök képviselte. Akcióikról, egyesületi rendezvényeikről, játékaikról beszélt, felajánlva segítségüket az iskoláknak. A veszprémi Kör Alapítványt a kuratórium elnöke, Mátyás Mónika mutatta be. Somlai Szilárd oktatási referens a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa a Natura 2000 területet és a Bfnp munkáját, iskolákat segítő akcióit ismertette.

Ezek az előadások felkeltették az érdeklődést, elindultak a résztvevők a partnerség felé.   
Tervezett program a következő volt:
13.00-ig regisztráció
13.00 – 14.00 az ökoiskola programjának bemutatása, háttere, előnyei, a címpályázat bemutatása
14.00 –14.20 szünet, Zöld Kiállítás
14.20 – 16.00 műhelymunka (a címpályázat során felmerülő nehézségek, akadályok) és a címet már elnyert Báthory István Ökoiskola bemutatkozása
16:00 – 16.20 szünet, Zöld Kiállítás
16:20 – 17:00 a Natura 2000 területek bemutatása

A megye iskoláiból 21 fő előzetesen regisztrált, hárman nem érkeztek meg, de jött 3 olyan pedagógus, aki nem jelezte érkezését. Folyamatosan bekapcsolódtak az előadásokba a házigazda iskola tanárai is (+ 12 fő).
Jó volt látni, hogy az érdeklődő iskolák, 3 intézmény kivételével olyanok voltak, akik először kívánnak pályázni.

A képek a Galériában tekinthetőek meg! Tovább

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg